Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πασίγνωστο μιούζικαλ «Mamma Mia» για πρώτη φορά στην Κέρκυρα

Metron
17 Απριλίου 2017 / 12:07

Μια πολυμελής παραγωγή από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με καλλιτεχνική παιδεία και τον νεοσύστατο Σύλλογο “METRON”

Ο νεοσύστατος Σύλλογος “METRON” στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων που έχει προγραμματίσει για το έτος 2017, έχει προετοιμάσει να παρουσιάσει το Musical, “Mamma Mia”. Μία παράσταση πρωτοποριακή για την Κέρκυρα αλλά και για την Ελλάδα, καθώς ποτέ στο παρελθόν ερασιτεχνική θεατρική ομάδα δεν έχει επιχειρήσει κάτι τέτοιο.

Πρόκειται για μία πολυμελή παραγωγή, αποτελούμενη από ζωντανή ορχήστρα, άνω των 20 μουσικών, οι οποίοι θα βρίσκονται κάτω από τη σκηνή, και 35 περίπου ηθοποιούς και τραγουδιστές.Όλη η ομάδα που συμμετέχει στην παράσταση (Μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές), αποτελείται από μαθητές σχολείων της Κέρκυρας ηλικίας από ΣΤ’ Δημοτικού (11 ετών), έως και Γ’ Λυκείου (18 ετών), και είναι η ίδια ομάδα με την προσθήκη νέων μελών, που ξεκίνησε προ τριετίας σαν θεατρική ομάδα του 6ου Γυμνασίου Κέρκυρας και Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, Σπύρου Ατσοπάρδη, καθηγητή μουσικής, υποδιευθυντή του 6ου Γυμνασίου και Ευτυχίας Βογιατζόγλου, καθηγήτριας μουσικής του Μουσικού Σχολείου.

Οι τρεις παραστάσεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Ιουνίου, Σαββάτο 1 Ιουλίου και Δευτέρα 3 Ιουλίου στο χώρο του ανοιχτού Γυμναστηρίου του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, ενός «φρέσκου» χώρου στο κέντρο της πόλης μας.
Δείτε ένα flash mob της παράστασης που παρουσίασαν οι μαθητές στο κέντρο της πόλης 
Video Ράνια Βογιατζόγλου

Στη διάρκεια αυτών των μηνών, ο Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει μία σειρά
εκπαιδευτικών δράσεων και έχει προγραμματίσει αρκετές δράσεις ακόμη. Οι εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι:
1. Εργαστήρι Φωνητικής και Υποκριτικής από τον Καταξιωμένο τραγουδιστή Όπερας, υπότροφο του ιδρύματος Wagner, και ηθοποιό, Άγγελο Χονδρογιάννη.
2. Σεμινάριο “Musical – Theatre music – Βασικές Αρχές”, από την μαέστρο και ενορχηστρωτή, Αλέξιο Πρίφτη.
3. Εργαστήρι Φωνητικής και ασκήσεων αναπνοής και άρθρωσης, από την Τραγουδίστρια Musical, Louise Du Toit.
Παράλληλα προετοιμάζονται από το Σύλλογο, τμήματα φωνητικά (παιδική χορωδία, πολυφωνικό σχήμα), και οργανικά (Big band, jazz band, rock band, έντεχνης Ελληνικής μουσικής κλπ)

Η συγκεκριμένη ομάδα πραγματοποίησε την χρονιά 2015 την Κερκυραϊκή Μουσικοχορευτική Θεατρική παράσταση «Μια βολά κι έναν καιρό……και τσου παιδιώνες σας», ένα έργο γραμμένο σε Κερκυραϊκή Διάλεκτο, με τραγούδια και χορούς της Κέρκυρας, σε κείμενα του Σπύρου Ατσοπάρδη και Ευτυχίας Βογιατζόγλου. Η παράσταση παρουσιάστηκε σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο (περίπου 1000 άτομα) και επίσης στο Θέατρο του Δήμου Δάφνης, προσκεκλημένοι του πολιτιστικού Συλλόγου Δήμου Δάφνης «Ταξιδευτές Πολιτισμού»
Την χρονιά 2016 παρουσιάστηκε το έργο της Κάρμεν Ρουγγέρη «Έρχεσαι μαζί μου;», επίσης με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας (1200 άτομα, φυσικά πολλοί όρθιοι).

Το καλοκαίρι του 2016 αποφασίστηκε να ξεκινήσει η προετοιμασία του πασίγνωστου Musical “Mamma Mia”, το οποίο, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, παρουσιάζεται για πρώτη φορά από ερασιτεχνική ομάδα, και μάλιστα όλο το έργο αυτούσιο, με ζωντανή ορχήστρα και τραγούδι.

Τη παραγωγή του έργου (σκηνοθεσία, διδασκαλία τραγουδιών, ενορχήστρωση) έχουν κάνει ο Σπύρος Ατσοπάρδης και Ευτυχία Βογιατζόγλου. Πρόκειται για μία μεγάλη παραγωγή η οποία για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Κέρκυρα, καθώς τόσο ο μεγάλος αριθμός των συντελεστών, όσο και το κόστος (φωτισμός, ήχος, σκηνικά, κοστούμια, εξέδρα, κλπ), είναι τεράστιος για τα δεδομένα της Κέρκυρας.