Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σωματείο Ποπολάροι Ζακύνθου: Αφιλόξενο παραμένει το νησί για τα ΑμεΑ

imerazante.gr
13 Οκτωβρίου 2017 / 11:34

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Κλεισμένοι στα σπίτια τους αναγκάζονται να παραμένουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα εξαιτίας των εμποδίων που συναντούν στην πόλη.

Έχοντας καθημερινά να αντιμετωπίσουν τον δικό τους, προσωπικό Γολγοθά, η αφιλόξενη Ζάκυνθος, όπως την χαρακτηρίζουν, τους βαραίνει με πρόσθετα προβλήματα.Παρατηρώντας τα πεζοδρόμια, σε όποια από αυτά έχουν κατασκευαστεί ράμπες, το σύνηθες που θα δει κάποιος είναι σταθμευμένα αυτοκίνητα πάνω στις θέσεις αναπήρων. Οι θέσεις αυτές είναι κατειλημμένες από άτομα χωρίς ειδικές ανάγκες. Βιαστικοί οδηγοί που δεν υπολογίζουν τις πινακίδες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και για να μην χάσουν χρόνο σταθμεύουν στις θέσεις αναπήρων με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να μην έχουν διαθέσιμη θέση.
 
Χωρίς Πρόσβαση
Ακόμα, εκτός από την πλειοψηφία των πεζοδρομίων που είτε είναι παρά πολύ μικρά, είτε δεν έχουν ράμπες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο στην καθημερινότητά τους. Η είσοδος στις δημόσιες υπηρεσίες αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν αυτή τη στιγμή κατά την επίσκεψή τους στην πόλη της Ζακύνθου. Η Εφορία δεν είναι ακόμα προσβάσιμη για τα Α.μΕ.Α., χωρίς να υπάρχουν ράμπες και με τον ανελκυστήρα σε λειτουργία, αλλά χωρίς να είναι κατάλληλος. Επίσης, αν και το νοσοκομείο μας έχει αρκετές θέσεις, οι οδηγοί επιμένουν να αφήνουν τα οχήματά τους στις θέσεις Α.ΜΕ.Α. για να βρίσκονται όσο το δυνατό πιο κοντά στην είσοδο και να μην “ταλαιπωρούνται”.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Μάνεσης “είμαστε 600 μέλη και δεν κυκλοφορεί κανείς έξω γιατί δεν είμαστε προσβάσιμος νομός. Δεν φταίει το σωματείο, διότι κάνει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για να βελτιωθεί η κατάσταση και πως μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν οι αρχές. Δεν ζητάμε πολλά παρά την ευαισθητοποίηση από όλους τους πολίτες και το σεβασμό στα δικαιώματά μας ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς”.
 
imerazante.gr