Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς σοβαρές ελλείψεις, για τη νίκη ο ΑΟΚΚ στη Λαμία

Superleague
17 Nov 2017 / 17:27
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Λαμία είναι ο αντίπαλος του ΑΟΚ που το Σάββατο στις 15:00 θα προσπαθήσει να πάρει, ότι έχασε εντός έδρας κόντρα στη Λάρισα.

Μετά τη διακοπή λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής, η ομάδα αναχώρησε την Παρασκευή και η μόνη σκέψη όλων είναι το θετικό αποτέλεσμα.
Ο Αλ. Βοσνιαδής, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, πραγματοποίησε την τελευταία προπόνηση, το πρωί της Παρασκευής στα Γαζάτικα, λίγο πριν αναχωρήσει η ομάδα, η οποία πλην του Τουράμ, δε θα έχει άλλη σημαντική απουσία. Το ματς που θα διευθύνει ο Γιαννιώτης Κατσικογιάννης, είναι δύσκολο αφού η Λαμία είναι μια ομάδα που δείχνει αρκετά δυνατή, είναι δυο βαθμούς πάνω από τον ΑΟΚ και θα κυνηγήσει τη νίκη θέλοντας και αυτή να πετύχει γρήγορα το στόχο της που είναι η παραμονή. Αντίπαλος θα είναι πλην της Λαμίας και ο τεχνικός της, Μπάμπης Τεννές, ο προπονητής που μετά το 2000 όταν σαν ΑΟ Κέρκυρα πρώτα και σαν ΑΟΚ Κέρκυρα τώρα, έχει καθίσει τις περισσότερες φορές στον πάγκο της Κέρκυρας σε ματς επαγγελματικών πρωταθλημάτων.
Δε σκέφτεται να αλλάξει πολλά στην ενδεκάδα ο Αλ. Βοσνιάδης, όπως έδειξε και στις προπονήσεις, προσανατολίζεται να διατηρήσει το 4-2-3-1 και αυτό που τον προβληματίζει είναι αν θα βάλει, ειδικότερα στο χώρο του κέντρου και τους τρεις καθαρόαιμους αμυντικούς χαφ (Σιόντη, Μπαλάφα, Αρτυματά) ή μόνο δυο από αυτούς, χρησιμοποιώντας ένα πιο επιθετικό σχήμα. Αυτό ίσως το αποφασίσει το πρωί του Σαββάτου. Μια πιθανή ενδεκάδα με βάση τα όσα φάνηκαν στην προπόνηση είναι: Στο τέρμα ο Γιαννακόπουλος, σαν πλάγια μπακ οι Σπίνουλας, Σοϊλέδης, κεντρικοί αμυντικοί οι Ιωάννου, Γρομητσάρης, στα αμυντικά χαφ οι Σιόντης, Αρτυματά, Μπαλάφας, ο Επστάιν με τον Γκόμεζ στις πτέρυγες με τον Παμλίδη στην κορυφή της επίθεσης και με τον Αρτυματά να βγαίνει πιο επιθετικά. Θέση διεκδικούν στην ενδεκάδα και άλλοι παίκτες, όπως οι Νούνιες, Ζορμπάς, Ντουαλά και δε θα είναι έκπληξη αν χρησιμοποιηθούν 1-2 από αυτούς στο αρχικός σχήμα.      
 
Την πρωτοβουλία για ΑμεΑ ο ΑΟΚ
 
Η 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος αφιερώνεται στα ΑμεΑ και ο ΑΟΚΚ στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:
«Η  ΑΟΚ ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Super League, η οποία υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αφιερώνει την 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή (18-20 Νοεμβρίου 2017)  στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), σε μία συντονισμένη προσπάθεια να προωθήσει τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης των συνανθρώπων μας με αναπηρία στα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή. Στόχος της πρωτοβουλίας της διοργανώτριας αρχής του κορυφαίου διασυλλογικού Πρωταθλήματος της χώρας μας είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς, τους φιλάθλους και όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να σταθούν αρωγοί στην ενέργεια αυτή, αναγνωρίζοντας το αυτονόητο δικαίωμα των ΑμεΑ για όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες παρακολούθησης ποδοσφαιρικών αγώνων».
 
Συλλυπητήρια της ΠΑΕ για τα θύματα της κακοκαιρίας
 
Η ΑΟΚ ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στα θύματα και στους οικείους τους και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της στους συγγενείς των αγνοουμένων και στους πληγέντες κατοίκους των περιοχών της Αττικής που έπληξε η φονική κακοκαιρία.
 
Το πρόγραμμα (11η αγωνιστική)

18/11
Λαμία - ΑΟΚ Κέρκυρα 15:00
ΑΕ Λάρισα – Απόλλων Σμύρνης 17:15
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 19:30
19/11
Ξάνθη - Πανιώνιος 15:00
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 17:15
Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 17:15
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 19:30
20/11 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 19:30
 
Βαθμολογία
Ατρόμητος                             20
ΑΕΚ                                       20
ΠΑΟΚ                                    18
Ολυμπιακός                          17
Πανιώνιος                              15
Λεβαδειακός                         14
Παναθηναϊκός *                    13
ΠΑΣ Γιάννινα                         13
Ξάνθη                                    13
Λαμία                                     11
ΑΟΚ Κέρκυρα                        10
ΑΕ Λάρισα                              10
Απόλλων                                 10
Παναιτωλικός                        9
Αστέρας Τρ.                          9
Πλατανιάς                              6
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια