Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Κινητοποιήσεις με στόχο τους μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών (video)

ΕΛΜΕ
28 Φεβρουαρίου 2018 / 17:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με στόχο τους μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στον τομέα της Εκπαίδευσης, ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας,

με τη συμπαράσταση  της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, ανήγγειλαν την προγραμματισμένη σειρά κινητοποιήσεων, το πρωί της Τετάρτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα ΜΜΕ.

Στην συνέντευξη Τύπου μίλησαν η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Ελένη Μαλαχά, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρίνα Ράπτη, ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Αχιλλέας Καπετάνιος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας  Βασίλης  Καραμπάτος.

Για την ομηρία 22 χιλιάδων αναπληρωτών κάθε χρόνο  μίλησε η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Ελένη Μαλαχά. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων «τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κανένας μόνιμος διορισμός.  Έχουμε συναδέλφους  που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας έως και 15 χρόνια.

Αυτό σημαίνει άθλιες συνθήκες ζωής για τους ίδιους και κάθε πρώτη Σεπτέμβρη περιμένουν με τη βαλίτσα στο χέρι. Τα χρήματα είναι λίγα εκεί που πηγαίνουν και στην ουσία το κάνουν για να χρηματοδοτούν την προϋπηρεσία τους. ..)

Από τη μεριά της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Μαρίνα Ράπτη υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση πρόσφατα ανακίνησε τον τρόπο διορισμού των αναπληρωτών κυρίως.

Η κ. Ράπτη ανέφερε ότι αυτό δεν είναι τυχαίο και σηματοδοτεί  τη συζήτηση που θέλει να ανοίξει η Κυβέρνηση και την αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις στην Εκπαίδευση. .. Οι αναπληρωτές που είναι πιο ευάλωτοι είναι αυτοί που θα πληγούν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα κενά και το τεχνητό προσωπικό που δημιουργεί η Κυβέρνηση «καθώς και οι περικοπές των ολιγομελών τμημάτων, οι συγχωνεύσεις και το γεγονός καθώς και η αλλαγή ορίου συνταξιοδότησης δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο στην Εκπαίδευση».

Τέλος απεύθυνε κάλεσμα προς τον εκπαιδευτικό κόσμο να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις.

Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας  Βασίλης  Καραμπάτος δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ την αμέριστη συμπαράσταση της Ένωσης Γονέων και τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία κάνει κακό στη μόρφωση των παιδιών και ιδιαίτερα στα περιφερειακά σχολεία.

Κλείνοντας ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Αχιλλέας Καπετάνιος μίλησε για τα εγκλήματα που γίνονται στον τομέα της Εκπαίδευσης πλήττοντας όχι μόνο τους αναπληρωτές αλλά και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικά τώρα με την εφαρμογή των νέων μέτρων και του νέου λυκείου.