Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βραβεύεται η Ζάκυνθος για το στρατηγικό σχεδιασμό στα απορρίμματα!

ΕΡΜΗΣ
01 Μαρτίου 2018 / 13:10

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Ο νομός βραβεύεται για το στρατηγικό σχεδιασμό που έχει κάνει στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και το βραβείο αφορά τη δουλειά του Διευθυντή καθαριότητας και Πρόεδρο του δικτύου των φορέων διαχείρισης στην Ελλάδα.

Η τριήμερη εκδήλωση της Verde.tec η οποία διεξάγει την 2η διεθνή έκθεση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος. O Διευθυντής του φορέα καθαριότητας της Ζακύνθου Θεόδωρος Κάρδαρης θα λάβει το πρώτο βραβείο σε έναν από τους 5 τομείς που θα αναπτυχθούν. 
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν ανά τομείς είναι «Από τα περιβαλλοντικά προβλήματα στην κυκλική οικονομία», «Οι τάσεις στην κυκλική οικονομία και οι προκλήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση», «Οι βέλτιστες πρακτικές οργανισμών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον και την αειφορία», «Οι τελευταίες εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο, εξοικονόμηση ενέργειας και η συμβολή του ΤΕΕ», «Πράσινο επιχειρείν», «Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο αστικό περιβάλλον» κλπ.
Υπάρχει πληθώρα εισηγητών από το χώρο της αυτοδιοίκησης, από πανεπιστημιακούς, από εκπροσώπους οικολογικών οργανώσεων κλπ.
Ο κ. Θεόδωρος Κάρδαρης στην ομιλία του θα αναφερθεί αναλυτικά στο ιστορικό των γεγονότων της Ζακύνθου που οδήγησαν στην ενδιάμεση λύση διαχείρισης των απορριμμάτων και ακολούθως στην ολοκληρωμένη διαχείριση που θα γίνει στο Λίβα. Η μελέτη που εκπόνησε  κατατέθηκε από τον Ιανουάριο στη Verde.tec και πριν από δύο ημέρες ενημερώθηκε ότι θα λάβει το πρώτο βραβείο στον τομέα του στρατηγικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων.