Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκέψη για 20 ομάδες στη Superleague. Σενάριο μη υποβιβασμού για ΑΟΚ

Superleague
24 Μαΐου 2018 / 17:09
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Τα πολλά προβλήματα που έχουν προκύψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και κυρίως στη Superleague,

εκεί όπου οι περισσότερες ομάδες στηρίζονται οικονομικά κατά τα 2/3 από τα τηλεοπτικά, έχουν προβληματίσει την κυβέρνηση. Κάποιες ομάδες χωρίς τηλεοπτικά συμβόλαια είχαν απειλήσει ότι δε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν δε βρεθεί λύση και μάλιστα είχαν επισκεφτεί και τον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη. Ανάμεσα σε αυτές είναι και ο ΑΟΚ που ναι μεν υποβιβάστηκε αγωνιστικά, αλλά δυο μήνες πριν, το πρωτάθλημα ήταν εν εξελίξει. Μάλιστα μέσα στις λύσεις που συζητήθηκαν ήταν να μπει στο τηλεοπτικό παιχνίδι και η ΕΡΤ για να βρεθεί λύση.
Πέραν αυτών, η σκέψη για αναδιάρθρωση της Superleague και γενικά των επαγγελματικών κατηγοριών, σε τρεις. Όπως λένε οι πληροφορίες ο υφυπουργός αθλητισμού σχεδιάζει για τη νέα χρονιά πρωτάθλημα 20 ομάδων στη Super League, το οποίο θα αποτελέσει «γέφυρα» ενόψει της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων από τη σεζόν 2019-20 με τον διαχωρισμό της μεγάλης κατηγορίας σε Super League 1 και Super League 2.
Συγκεκριμένα, το πλάνο Βασιλειάδη ενόψει της νέας χρονιάς προβλέπει την παραμονή Κέρκυρας και Πλατανιά, αλλά και την άνοδο δύο επιπλέον ομάδων από τη Football League προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 20 ομάδων.
Κάτι που σημαίνει ότι εφόσον ο Κισσαμικός κερδίσει τη Δευτέρα στην Καλλιθέα τότε θα τερματίσει τέταρτος και εφόσον γίνει πράξη το πλάνο Βασιλειάδη θα πάρει μέρος και εκείνος στη μεγάλη κατηγορία.
Αυτές, σε πρώτη φάση, θα χωριστούν σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων, οι οποίες θα συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών. Εν συνεχεία, οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από μια διαδικασία 18 αγωνιστικών θα προκύψει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα λάβουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Κατ’ αντιστοιχία, οι πέντε τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών, οι δύο πρώτες θα κερδίσουν το εισιτήριο για τη Super League 1 της σεζόν 2019-20 και οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν στη Football League. Να σημειωθεί πως το πλάνο Βασιλειάδη προβλέπει και λύση στο τηλεοπτικό πρόβλημα των επτά άστεγων ΠΑΕ, οι οποίες αναμένεται να τεθούν υπό την «ομπρέλα» της ΕΡΤ. Όλα αυτά βέβαια από τη διάθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδεη και τη συγκατάθεση του Πρωθυπουργού να μπει σε μια νέα βάση το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια