Ραγδαίες οι εξελίξεις με τα σκουπίδια

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου πρόσβασης στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου με την ασφαλτόστρωση εκτεταμένων τμημάτων του.

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. (ΚΕΡΚΥΡΑ). Θετική, κατ΄ αρχάς και υπό την προϋπόθεση ότι η συζήτηση θα γίνει από μηδενική βάση, για συνάντηση με τον δήμαρχο και το Τεμπλόνι, είναι η διοίκηση του Αλεύχιμου.

02
Ιουνίου / 2018

Την απόφασή τους αυτή έλαβαν κατά την συνεδρίαση του συντονιστικού το βράδυ της Παρασκευής, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της Ενημέρωσης. Στο Τεμπλόνι παραμένουν διστακτικοί ύστερα και από όσα ειπώθηκαν και συνέβησαν στα Δικαστήρια. Η απόφασή τους αναμένεται.
Ο δήμαρχος που έχει ενημερωθεί σχετικά, επισκέπτεται το πρωί του Σαββάτου την εγκατάσταση στο Τεμπλόνι, όπου εκτελούνται εργασίες στον δεματοποιητή και διευθετήσεις ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες επίκειται (σ.σ. ίσως κι από σήμερα Σάββατο ακόμα) η έκτακτη ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας με κοντέινερ που με την συνδρομή ιδιωτικών φορτηγών αυτοκινήτων θα αποσυμφορήσουν σημεία στην πόλη και την ύπαιθρο από τα συσσωρευμένα σκουπίδια.
Το βράδυ στο ποτάμι στα Μελίκια της Λευκίμμης προγραμματίζεται μουσικό συλλαλητήριο των κατοίκων που αντιτίθενται στην λειτουργία της εγκατάστασης στα Μεσοράχια, ύστερα και από τις ραγδαίες εξελίξεις της Παρασκευής και την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του ΧΥΤΑ από την Αποκεντρωμένη κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΣΥΔΙΣΑ.