Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση για debate σε Περιφέρεια και Δήμο

debate
29 Μαΐου 2019 / 16:24

Γι΄ αυτό λοιπόν χωρίς περιστροφές, το enimerosi.com απευθύνεται και στις τέσσερις προσωπικότητες που διεκδικούν ως φιναλίστ την περιφερειακή και τη δημοτική Αρχή της κεντρικής Κέρκυρας να αναποκριθούν στο κάλεσμα και να τεθούν αντιμέτωποι με τα ίδια ερωτήματα σε μια διαδικασία ενημέρωσης του εκλογικού σώματος, ανοιχτή σε δημόσιο χώρο και με απευθείας την τηλεοπτική προβολή της.

Η αποτυχία μιας μετωπικής συνάντησης των υποψηφίων ενόψει των επαναληπτικών και τελεσίδικων, τοπικών εκλογών, βαρύνει τόσο τους πολιτικούς όσο και τα ΜΜΕ. Χρόνο με τον χρόνο καθιερώθηκε να είναι οι εκλογικές αναμετρήσεις αυτές των μονολόγων και της πληρωμένης καμπάνιας. Το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση είναι η απόδειξη της έκπτωσης του δημοσίου λόγου στους Κορφούς και του δημοκρατικού ελλείματος, δεν απασχολεί και τόσο ενώ οι μεταμεσονύχτιες εκκλήσεις των δεύτερων της πρώτης Κυριακής για debate δεν βρήκαν ανταπόκριση. Αυτή η δημοσιολογική αναπηρία είναι ο χειρότερος οιωνός και για την άσκηση των καθηκόντων των νέων διοικητικών Αρχών. Δεν είναι μόνον η ουσία της εντολής του συνταγματικού νομοθέτη για την επ' ακροατηρίω λειτουργία των θεσμών και της απονομής της Δικαιοσύνης αλλά το καθημερινό γεγονός ότι έτσι ακριβώς αποδεικνύεται ή όχι η δημοκρατική λειτουργία. Εν ολίγοις, η ποιότητα και το εύρος του δημοσίου λόγου αποτελεί το κυριότερο μέτρο της Δημοκρατίας.
Γι' αυτό λοιπόν χωρίς περιστροφές, το enimerosi.com απευθύνεται και στις τέσσερις προσωπικότητες που διεκδικούν ως φιναλίστ την περιφερειακή και τη δημοτική Αρχή της κεντρικής Κέρκυρας να αναποκριθούν στο κάλεσμα και να τεθούν αντιμέτωποι με τα ίδια ερωτήματα σε μια διαδικασία ενημέρωσης του εκλογικού σώματος, ανοιχτή σε δημόσιο χώρο και με απευθείας την τηλεοπτική προβολή της.
Απομένουν δυο 24ωρα εντός των οποίων επιτρέπεται η προεκλογική δραστηριότητα. Στην πραγματικότητα όλα οδηγούν στην πιθανότητα να οργανωθεί ένα τέτοιο debate το απόγευμα της Παρασκευής 31.05.2019.
Η Ενημέρωση που κάλυψε τις δημοτικές απευθύνοντας τις ίδιες ερωτήσεις σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους της κεντρικής Κέρκυρας, που δημοσίευσε στην έντυπη εφημερίδα, το site  και τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, σηκώνει το γάντι και της επαναληπτικής αναμέτρησης όσον αφορά στην ανάγκη να γίνει επιτέλους διάλογος ενώπιος ενωπίω.
Η πρότασή μας θα παραμείνει εν ισχύει ένα 24ωρο έως και το απόγευμα της Πέμπτης 30.05.2019 ώστε να μπορεί να γίνει εφικτή η πραγματοποίηση μιας τέτοιας διαδικασίας.
 
Η επιστολή
 
Προς κ.κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, Ρόδη Κράτσα, Μερόπη Υδραίου και Γιάννη Τρεπεκλή
 
Πρόταση για πραγματοποίηση debate  την Παρασκευή 31. 5. 2019
 
Κυρίες και κύριοι,
Οι Εκδόσεις Ενημέρωση σας προσκαλούν σε αναμέτρηση τύπου debate ενόψει των επαναληπτικών εκλογών στην Αυτοδιοίκηση α΄και β΄βαθμού στην Περιφέρεια ιονίων Νήσων και τον Δήμο κεντρικής Κέρκυρας.
Παρακαλούμε για την απάντησή σας έως το απόγευμα της Πέμπτης 30.05.2019 ώστε να υπάρξει τουλάχιστον ένα ολόκληρο 24ωρο για την αντιμετώπιση των οργανωτικών θεμάτων της διαδικασίας.
Η πρότασή μας αναφέρεται σε δημόσιο χώρο με απευθείας τηλεοπτική κάλυψη.
Εν αναμονή της απάντησής σας
Γιώργος Κατσαΐτης
Δημοσιογράφος - Εκδότης
Ενημέρωση