Σε εξέλιξη έργα βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης στη Λευκίμμη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρόβλημα υδροδότησης περιοχών της Λευκίμμης που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, οφείλεται σε βλάβη της αντλίας στην κύρια γεώτρηση.

14
Ιουνίου / 2019

Σύμφωνα με τσχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ «έγιναν φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων της Επιχείρησης, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και των ιδιαίτερων τεχνικών δυσκολιών που διαπιστώνονται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Η βλάβη αποκαταστάθηκε το συντομότερο δυνατόν και τέθηκε σε λειτουργία.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η ΔΕΥΑΚ θεωρεί απαραίτητο να γνωστοποιήσει στους καταναλωτές τα εξής:

1. Ολοκληρώνεται εντός των προσεχών ημερών η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού (1100 μ) τροφοδοσίας της Λευκίμμης

2. Έγινε αποκατάσταση και τέθηκε σε λειτουργία μία επιπλέον γεώτρηση.

3. Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του κεντρικού αντλιοστασίου ύδρευσης.

4. Πραγματοποιήθηκε έργο με αποτέλεσμα την αυτονόμηση πλέον της ύδρευσης στην Άνω Λευκίμμης.

5. Εγκρίθηκε και συμβασιοποιείται η εκτέλεση του έργου προϋπ. 1.080.000€ που αφορά την αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου Λευκίμμης μήκους 10.000 περίπου μέτρων, όπου σήμερα είναι κατασκευασμένο από αμίαντο.

6. Συμβασιοποιήθηκαν δύο νέες γεωτρήσεις στην περιοχή Νεοχωρακίου και αναμένεται η υπογραφή του σχετικού συμβολαίου αγοράς ακινήτου για να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου.

Καταλήγοντας η ΔΕΥΑΚ σημειώνει ότι, ανεξάρτητα από τις προσπάθειες και την επιμονή της στην προώθηση λύσεων για το υδρευτικό πρόβλημα της Λευκίμμης ζητά την κατανόηση των κατοίκων για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από την έλλειψη νερού.