Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τους δημάρχους και τους βουλευτές η Πρωτοβουλία για το Βίδο

το νησί του Βίδο
25 Ιουλίου 2019 / 08:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον απερχόμενο και τη νέα δήμαρχο, Νικολούζο και Υδραίου σχεδιάζει να συναντηθεί η Πρωτοβουλία για το Βίδο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα και να παρουσιάσει την αφορμή της σύστασής της και της δράσης της.

Στο μεταξύ τα μέλη της αποφάσισαν να συγκροτήσουν Ένωση Προσώπων, τη νομική προετοιμασία της οποίας ενέλαβε ο επί τρεις θητείες δήμαρχος Κερκυραίων Γ. Κούρκουλος, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας. Οι βασικές αρχές της Ένωσης είναι: 
Το Βίδο αποτελεί χώρο ιστορικής Μνήμης της μακραίωνης κερκυραϊκής ιστορίας αλλά και της πρόσφατης, που πρέπει να αναδειχτεί και να προστατευτεί (μαυσωλείο Σέρβων, μνημείο Ρώσων, φυλακές ανηλίκων, συλλογικές μνήμες αναψυχής του κάθε Κερκυραίου) 
Το Βίδο αποτελεί τη φυσική πράσινη προέκταση της πόλης και είναι ο χώρος που καθένας θα μπορεί απρόσκοπτα να επισκέπτεται και απολαμβάνει 
Το Βίδο είναι ο ιδανικός χώρος των παιδικών, προσκοπικών, οδηγικών, και διεθνών κατασκηνώσεων και θα πρέπει να σταδιακά να γίνει ο χώρος υποδοχής και φιλοξενίας σειράς άλλων δραστηριοτήτων χωρίς εμπορικό χαρακτήρα. 
Η οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στο Βίδο, εστιατόριο-αναψυκτήριο-καραβάκι, οφείλει να εναρμονίζεται στα χαρακτηριστικά του νησιού και να προσφέρει υπηρεσίες ανοιχτές σε όλους τους επισκέπτες.