Υπόθεση για ένα κόμμα, οι εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ), την Κυριακή

Υδραίου, Τρεπεκλής, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, αυτήν την Κυριακή ή την επόμενη;

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο επόμενος γύρος των τοπικών αναμετρήσεων αναμένεται με ενδιαφέρον την Κυριακή στο γήπεδο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ). Η έκβαση της ψηφοφορίας εξαρτάται από τις μετεκλογικές σχέσεις των στελεχών της ΝΔ στην Αυτοδιοίκηση, κυρίως στην Κέρκυρα, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυριολεκτικά εξαερωθεί στην Περιφέρεια.

08
Νοεμβρίου / 2019

Στην κάλπη που θα στηθεί στο δημοτικό θέατρο θα προσέλθουν 75 εκλέκτορες για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου και των αντιπροσώπων στην Κεντρική Ένωση (ΚΕΔΕ). Θα προηγηθεί η γενική συνέλευση της ΠΕΔΙΝ, την οποία συγκαλεί, όπως προβλέπεται (ο) η δήμαρχος της έδρας της Ένωσης. Αυτή τη φορά το δ.σ. της ΠΕΔΙΝ θα απαρτίζεται από 21 μέλη, αντί 15 της απελθούσας σύνθεσης, λόγω της διοικητικής διαίρεσης της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς. Οι 11 δήμαρχοι συμμετέχουν αυτοδικαίως και οι κάλπες στήνονται για την εκλογή των υπολοίπων 10. Αναλόγως αριστίνδην πηγαίνουν στην ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι και η ιόνια αντιπροσωπεία συμπληρώνεται από τους τρεις που θα επιλέξει το Σώμα την Κυριακή, συνολικά 14.
Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες μετείχαν τέσσερις συνδυασμοί. Από έναν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, του ΚΙΝΑΛΛ και της Λα.Συ. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχε κατατεθεί μόνον ο συνδυασμός της Λα.Συ. Άγνωστο παραμένει εάν η ΝΔ θα εμφανιστεί ενιαία ή θα υπάρξει δεύτερο ψηφοδέλτιο, αποδιδόμενο στον Τρεπεκλή, μπορεί και σε συνεργασία με τον μέχρι πρότινος πρόεδρο της ΠΕΔΙΝ και δήμαρχο Κεφαλονιάς, Παρίση. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για διεργασίες άλλων ώστε να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο. Κυριακή, κοντή γιορτή.
Πάντως έτσι όπως έχουν τα πράγματα ως απότοκα των πρόσφατων τοπικών εκλογών, δεν αμφισβητείται η παντοκρατορία των αυτοδιοικητικών στελεχών που υποστηρίζονται από το κυβερνητικό κόμμα.
Η συγκρότηση του νέου δ.σ. της ΠΕΔΙΝ σε σώμα προβλέπεται να γίνει έως την επόμενη Κυριακή (17.11.2019).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ