Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στάθμευσε σε θέση ΑμΕΑ και βρήκε το αυτοκίνητο ...χωρίς πινακίδες!

ΑμΕΑ
19 Nov 2019 / 09:41
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε σήμερα οδηγός οχήματος που είχε παρκάρει σε μια από τις δύο θέσεις ΑμΕΑ που βρίσκονται έξω από τη Λαϊκή Αγορά.

Το επαγγελματικής χρήσης όχημα, δεν έφερε, ως ώφειλε, το ειδικό Διεθνές Αναπηρικό Σήμα, το οποίο πρέπει να είναι τοποθετημένο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. 



Σε πρωινή περιπολία της Αστυνομίας, οι δύο αναπηρικές θέσεις στάθμευσης βρέθηκαν κατειλημμένες, αλλά μόνον το ένα αυτοκίνητο είχε σήμα ΑμΕΑ.
Το επόμενο βήμα ήταν η αφαίρεση πινακίδων, οι οποίες δεν επιστρέφονται, παρά μόνο μετά την παρέλευση δύο μηνών. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο δημιουργήθηκαν και συντηρήθηκαν 11 θέσεις σταθμευσης στην πόλη της Κέρκυρας. 



Οι θέσεις, είναι «ανώνυμες» δηλαδή ελεύθερες, για όποιον διαθέτει το ειδικό Διεθνές Αναπηρικό Σήμα, το οποίο θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε εμφανές σημείο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Πόσοι δημότες το γνωρίζουν ή το σέβονται είναι ένα ερώτημα. Πόσο συχνά παίρνει μέτρα η αστυνομία είναι άλλο ερώτημα. Πάντα όμως οι -έστω και αποσπασματικές- κινήσεις, αποτελούν λόγο ελπίδας. 




ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.