Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Νέο κρούσμα αυταρχισμού από τον Περιφερειακό Εκπαίδευσης

Εκπαίδευση
28 Σεπτεμβρίου 2016 / 14:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα επίθεση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γκούση, αυτή τη φορά από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, με αφορμή την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρει: «Τη Δευτέρα 26/9/2016 έληγε η ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ενώ τα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων για το ΠΥΣΔΕ είχαν κατατεθεί στη Δ/νση Β/θμιας και μετά τη λήξη της προθεσμίας οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ενημερώθηκαν για τα ψηφοδέλτια, δε συνέβη όμως το ίδιο και με την κατάθεση των ψηφοδελτίων για το ΑΠΥΣΔΕ. Μέχρι αργά το μεσημέρι δεν είχε κατατεθεί το ψηφοδέλτιο της ΑΣΚ
 
Όταν στην Περιφερειακή Διεύθυνση ο εκπρόσωπος της ΕΑΚ ζήτησε να μάθει τί γίνεται, η απάντηση από υπηρεσιακό παράγοντα  ήταν πως η ώρα λήξης των υποψηφιοτήτων ήταν πριν τις 12 το βράδυ στις 26/9, κάτι όμως για το οποίο δεν είχε ενημερωθεί κανένας, πλην της κυβερνητικής παράταξης!
 
Μετά από διαμαρτυρία του εκπροσώπου της ΕΑΚ στον Π Δ Εκπαίδευσης δόθηκε διαβεβαίωση ότι την επομένη το πρωί θα είχε τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στα ψηφοδέλτια, όποιος έχει έννομο συμφέρον.
 
Αντ’ αυτού την επομένη 27/9  τόσο ο εκπρόσωπος της παράταξης ΕΑΚ, όσο και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ  εισέπραξαν την άρνηση υπηρεσιακών παραγόντων για το συγκεκριμένο θέμα.
 
Πρόκειται για πρωτοφανή αδιαφανή διαδικασία ,που διαταράσσει την εγκυρότητα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Αποτελεί άλλο ένα βήμα στον κατήφορο αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, που μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό η  ΠΔΕ Ιονίων Νήσων και πάει πλάι-πλάι με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Έχει τεράστιες ευθύνες το Υπουργείο και η Περιφερειακή Διεύθυνση για την "οσμή" αδιαφάνειας,  που αναδύεται από την διαδικασία.
 
Υ.Γ. Τα γεγονότα που καταγράφονται παραπάνω εκτυλίχτηκαν, πριν τη νέα απόφαση του Υπουργού για παράταση της ημερομηνίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τα υπηρεσιακά συμβούλια στις 28/9. Το πρόσθετο ενδιαφέρον της απόφασης είναι ότι καταγράφεται και η ώρα λήξης κατάθεσης υποψηφιοτήτων (14μ.μ)!»