Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοτικό Συμβούλιο: Σφοδρή η κριτική της αντιπολίτευσης για την διαχείριση της δωρεάς Ανδρεάδη

Δωρεά Ανδρεάδη
31 Ιανουαρίου 2017 / 09:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν έγινε δεκτή η πρόταση του Δημάρχου για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα διαχειριστεί τον εξοπλισμό του ξενοδοχείου Χανδρής, καθώς η αντιπολίτευση δεν είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει.

Η Δημοτική αρχή δέχθηκε σφοδρή κριτική από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της δωρεάς Ανδρεάδη, τόσο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον ίδιο τον εξοπλισμό, όσο και για την ελλιπή ενημέρωση του μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το ζήτημα έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη τον τελευταίο καιρό με πολλούς να μιλούν για έλλειψη συντονισμού στην παραλαβή, καταγραφή, αποθήκευση και διάθεση του κινητού εξοπλισμού του Ξενοδοχείου, ακόμα και για «πλιάτσικο».
Όσον αφορά τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για ανεξέλεγκτη διάθεση των αντικειμένων, ο Δήμαρχος απάντησε ότι τα πράγματα που απομακρύνονται, παραδίδονται με ευθύνη της εταιρείας και δελτία αποστολής, που υπογράφουν για την παραλαβή οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι.

Δεν τα παραλάβαμε

Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Σερεμέτης παρατήρησε πως για να συγκροτηθεί επιτροπή που θα διαθέσει τον εξοπλισμό, η δωρεά Ανδρεάδη θα έπρεπε καταρχήν να έχει γίνει αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα που ουδέποτε έγινε, ούτε καν σε επίπεδο προφορικής συνεννόησης των επικεφαλής των παρατάξεων. Επιπλέον η Μερόπη Υδραίου ζήτησε από το Δήμαρχο να αναφέρει ονομαστικά τους υπευθύνους της διαδικασίας καθώς και τους χώρους αποθήκευσης.
Ο Κώστας Νικολούζος παραδέχθηκε την παράλειψη, η οποία έγινε λόγω της πίεσης χρόνου. Ωστόσο το αρμόδιο για τις δωρεές όργανο, η Οικονομική επιτροπή του Δήμου, προχώρησε νομότυπα στην αποδοχή της δωρεάς, αν και με καθυστέρηση.

Πού αποθηκεύτηκαν

Αναφορικά με τους υπευθύνους, ο Δήμαρχος απάντησε ότι τη συνολική εποπτεία του έργου την είχε ο Ανδρέας Σκούπουρας με τη συνδρομή του Νίκου Αναστασόπουλου, όμως τη διανομή και την αποθήκευση την ανέλαβαν οι τέσσερις χωρικοί αντιδήμαρχοι Καλούδης, Ραιδεστινός, Καρύδης και Μπαλής, όπως επίσης και ο Σπύρος Ασπιώτης που διέθεσε το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας. Τα πρώτα πράγματα έχουν ήδη διατεθεί στο Γηροκομείο, τις Φυλακές, το Νοσοκομείο, το Ορφανοτροφείο και τις κατασκηνώσεις του Βίδου. Επίσης η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Μουζακίτη παρέλαβε κάποιον εξοπλισμό για λογαριασμό της σχολικής επιτροπής και βρίσκονται αποθηκευμένα στο ΕΠΑΛ Μαντουκιού. Συμπληρώνοντας ο Γιώργος Ραιδεστινός ανέφερε ότι οι χώροι αποθήκευσης είναι στους Μαγουλάδες, στο Δημοτικό Σχολείο Κορακιάνας, στο Καστέλλο, στους Καστελλάνους, στα Δημοτικά Σφαγεία, στο Δημοτικό Σχολείο Μεσογγής και στην ναυτική βάση της Αλύπας. 

Η διαμαρτυρία της Δ.Ε. Φαιάκων

Ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε στο ξενοδοχείο και της ανεξέλεγκτης "διαρροής" εξοπλισμού, ήταν ότι η Δημοτική Ενότητα Φαιάκων που παρέλαβε κάποια πράγματα, χωρίς συνεννόηση με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο, κλήθηκε να τα επιστρέψει. Τα πράγματα επεστράφησαν μαζί με έγγραφη διαμαρτυρία: «Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και επιφυλασσόμαστε για την περαιτέρω στάση μας απέναντι στην Δημοτική Αρχή και την ΝΕΡΙΚΙ, για την απαράδεκτη συμπεριφορά που επέδειξε ο Δήμος Κέρκυρας προς την Δημοτική Ενότητα Φαιάκων, όπου φιλοξενείται το ξενοδοχείο Χανδρής, δηλαδή για την μη συνεργασία και τον πρωτοφανή παραγκωνισμό μας για την διανομή των κινητών πραγμάτων του ξενοδοχείου.
Εκ της Δημοτικής Ενότητας Φαιάκων: Φαιτάς Αλέκος, Απέργης Σταμάτης, Λάσκαρης Νικόλαος, Μάνδυλας Φωκίων, Μάνδυλας Δημήτρης, Ρέγγης Σπύρος, Λάσκαρης Σπύρος, Θύμη Αγγελική, Βλάχος Δημήτριος, Βραδής Σπύρος»