Στον Π. Σκουρλέτη για τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο

ΑΘΗΝΑ. Με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη συναντήθηκαν την Παρασκευή στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

22
Φεβρουαρίου / 2017

Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Βιοτεχνίας Διονύσιος Τσούκας. 
 
Λύση για τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο
 
Την συζήτηση απασχόλησε καταρχήν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο. Από πλευράς ΠΙΝ επισημάνθηκε η σοβαρότητα του ζητήματος καθώς και οι δυσκολίες που υπάρχουν και υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης των προσπαθειών για ταχεία και αποτελεσματική λύση, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Υπουργείο, ΠΙΝ και Δήμο Ζακυνθίων. Στόχος της συνεργασίας όλων για εξεύρεση λύσης είναι η αλλαγή της εικόνας του νησιού, η προστασία της οικονομικής δραστηριότητας ενόψει της τουριστικής περιόδου και η επαναφορά της καθημερινότητας των κατοίκων σε ομαλούς ρυθμούς.
Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι το ΥΠΕΣ συνεργάζεται τόσο με τον Δήμο Ζακύνθου, όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επιτηρεί τη διαδικασία, στηρίζοντας τις προσπάθειες για την εξεύρεση αποτελεσματικής λύσης.
 
Δυσλειτουργίες
 
Στη συνάντηση τέθηκαν επίσης τα ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια, σχετικά με δυσλειτουργίες που εμφανίζονται ανάμεσα στην Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο και δρομολογήθηκαν αποφάσεις εκ μέρους του Υπουργείου για την επίλυση αυτών. 
Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις αναγκαίες αλλαγές στο υπάρχον νομικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης (“Καλλικράτης”) και για το πώς η λειτουργία των ΟΤΑ θα γίνει πιο ουσιαστική και αποφασιστική.