Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Ζάκυνθο

Ζάκυνθος
18 Μαρτίου 2017 / 20:43

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Ζήτημα ημερών είναι πλέον να αρχίσει η σταδιακή αποσυμφόρηση των δρόμων του νησιού από τις χιλιάδες τόνους απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί τους τελευταίους μήνες.

Οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για τη αδειοδότηση του νέου χώρου στο Λίβα δρομολογήθηκαν καθώς ο δήμαρχος Ζακύνθου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο από τον οποίο ενοικίασε τα μηχανήματα και αυτά θα μεταφερθούν το συντομότερο δυνατό στο νησί.

Ταυτόχρονα η αρμόδια Περιβαλλοντική Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απέστειλε στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου, την τροποποιημένη έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία μονάδας μεταβατικής περιόδου διαχείρισης απορριμμάτων Ζακύνθου στο Λίβα.

Την εν λόγω απόφαση υπογράφει ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διονύσης Παναγιωτόπουλος και σύμφωνα με όσα αναφέρει, «η προσωρινή μονάδα θα λειτουργήσει για 2,5 χρόνια στη θέση του Λίβα ενώ παράλληλα θα γίνονται εργασίες για τη μόνιμη εγκατάσταση που θα είναι επίσης στο Λίβα».

Ο κ. Κολοκοτσάς βρέθηκε σήμερα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κέρκυρα και δήλωσε: «Μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας, υπογράψαμε με την εταιρεία "Μεσόγειος", η οποία έχει δώσει δείγματα γραφής σε όλη την Ελλάδα και θα εγκαταστήσει την κινητή μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων σε διάστημα από 5 έως 10 ημέρες. Η συγκεκριμένη μονάδα θα εγκατασταθεί στην περιοχή του "Λίβα". Προχωράμε στην επίλυση του προβλήματος. Η Ζάκυνθος 30 Μαρτίου θα είναι καθαρή».