Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση - αφιέρωμα της Δημοτικής Πινακοθήκης στον Στέφανο Σγούρο (φωτορεπορτάζ)

έκθεση ζωγραφικής
28 Μαρτίου 2018 / 17:48

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρίνα Παπασωτηρίου, ενώ ο Ιστορικός – Φιλόλογος Δημήτρης Ζυμάρης προσέγγισε τη ζωή και το συγγραφικό του έργο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη προσέλευση κοινού και παρουσία του Δημάρχου, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας,  η μεγάλη ανδρομική έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Σγούρου.
Η βραδιά των εγκαινίων χαρακτηρίστηκε από την αθρόα προσέλευση του φιλότεχνου κοινού, καλλιτεχνών και φίλων του αξέχαστου δασκάλου.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης καθώς και ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Ιονίων Νήσων, Γιάννης Ματσούκας

Η έκθεση που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, αποτελείται αποκλειστικά από έργα που παραχώρησε η οικογένεια Σγούρου, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη  φορά στο ευρύ κοινό. Έργα που αντλούνται τόσο από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας, όσο και με θεματικές από την κερκυραϊκή ύπαιθρο, την παλιά πόλη, τις εκκλησίες, αλλά και την οικογένεια που τόσο αγάπησε. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η κ. Μαρίνα Παπασωτηρίου, Επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Παράρτημα Κέρκυρας, ενώ  ο Ιστορικός – Φιλόλογος κ. Δημήτρης Ζυμάρης, προσέγγισε τη ζωή και το συγγραφικό του έργο.

Στέφανος Σγούρος

Γεννημένος στην Κορακιάνα το 1924, πηγαία ευγενής, λάτρης της κερκυραϊκής ταυτότητας όσο και υπερήφανος για αυτήν, απαθανάτισε την κερκυραϊκή φύση και την αρχιτεκτονική του νησιού με ξεχωριστή ηρεμία και ακρίβεια.
Συνεχιστής της παράδοσης των κλασικών Κερκυραίων δημιουργών, δούλεψε τόσο με την ακουαρέλα, όσο και με τα λάδια. Εργάστηκε ακατάπαυστα δημιουργώντας τοπία, νεκρές φύσεις, ηθογραφικές σκηνές και προσωπογραφίες.
Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, ασχολήθηκε επίσης με την πεζογραφία και την ποίηση.

Δείτε όλο το φωτορεπορτάζ εδώ