Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

11 Αυγούστου- Συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρίας "Μάντζαρος" στο Πάλκο της Άνω Πλατείας

Φιλαρμονική Εταιρεία "Μάντζαρος"
06 Αυγούστου 2023 / 13:15

ΚΕΡΚΥΡΑ (Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος). Το μουσικό σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος» θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Πάλκο της Άνω Πλατείας την Παρασκευή 11/08 στις 20:30.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει όπερα και συγκεκριμένα τις πιο γνωστές μελωδίες από τις πιο δημοφιλείς όπερες του Verdi (Τραβιάτα, Αιντα, Ριγκολέτο, Τροβατόρε, Ναμπούκο), Ελληνικούς χορούς του Σκαλκώτα, τον περίφημο «Χορό των Σπαθιών» του Aram Khachaturian, γνωστές κινηματογραφικές μελωδίες των Ennio Morricone και James Last, το πασίγνωστο σόλο τρομπέτα «Το καρναβάλι της Βενετίας» σε μια διασκευή για 4 τρομπέτες με σολίστ τους Δημήτρη Γκόγκα μέλος της Κ.Ο.Θεσσαλονίκης, Γιώργο Λασκαρίδη μέλος της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης, Σπύρο Λασκαρίδη καθηγητή τρομπέτας στη  F. Gulda school of music στη Βιέννη και Αλεξ. Μαυρόπουλο μέλος ορχήστρας της Ε.Λ. Σκηνής.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, θα παιχτεί το εμβληματικό για τη ΦΕΜ έργο «Αλλαγή Φρουράς», με σολίστ το νεαρό τρομπετίστα της «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» Σπύρο Ελ Τσαμπάν.

Ακόμα, η συναυλία θα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στον προσφάτως αποβιώσαντα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, με επιλογή και ενοργάνωση δέκα γνωστών τραγουδιών του, από τον επ. Αρχιμουσικό μας κ. Σπύρο Μαυρόπουλο.

Η συναυλία θα ξεκινήσει και θα τελειώσει με δύο αριστουργηματικά εμβατήρια, το «El Capitan» του John Philip Sousa και το «76 Trombones» του Meredith Willson.

Το μουσικό σώμα της «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός κ. Σωκρατης Ανθης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΦΩΤΟ@FB ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ "ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ"