Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επισκέψεις του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική & την Αστυνομική Διεύθυνση

ΚΚΕ
06 Ιουλίου 2017 / 13:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη από αντιπροσωπία της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θεόδωρο Γουλή, μέλος της επιτροπής περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας, και τον Μιχάλη Μιχαήλ,

Ανθυποπυραγού ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του πρώην γενικού νοσοκομείου Κέρκυρας, όπου συστεγάζονται οι τοπικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις αρχικά με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κέρκυρας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Μποζίκη Νικόλαο και τον Γενικό Γραμματέα Κοκαβέση Εμμανουήλ. Στην συνέχεια έγινε συνάντηση με τον Διοικητή  Νομού Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας Πύραρχο Ρίζο Ανδρέα και με το πέρας των συναντήσεων ακολούθησε περιοδεία σε όλα τα τμήματα των δύο υπηρεσιών για την διανομή έντυπου υλικού από παρεμβάσεις του κόμματος και τις θέσεις που έχει για τα προβλήματα του δύο σωμάτων και πραγματοποιήθηκε διάλογος με τους αστυνομικούς και πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
Κοινό σημείο αναφοράς των συνδικαλιστών, των υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και των υπαλλήλων των δύο υπηρεσιών που πήραν μέρος στον διάλογο, ήταν ότι το υπηρεσιακό εργασιακό περιβάλλον ασφυκτιά από τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και οι ίδιοι ως οικογενειάρχες από τις αντιλαϊκές πολιτικές των περικοπών που έχουν ακολουθήσει όλες οι αστικές κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένου και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ .  

Οι ένστολοι υπάλληλοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες την απογοήτευση τους που δεν λαμβάνονται υπόψη από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες οι προτάσεις που καταθέτουν διαχρονικά ακόμη και για τα απλά προβλήματα της υπηρεσιακής καθημερινότητας.   Αναφέρθηκαν στο νέο μισθολόγιο και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα έχει στην μείωση των εισοδημάτων τους. Στα προβλήματα που δημιουργεί η συγχώνευση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Κέρκυρα. Στην επιβάρυνση των αστυνομικών με πρόσθετα καθήκοντα που ήταν αρμοδιότητα της πρώην δημοτικής αστυνομίας. Στην αδιαφορία που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι της πολιτικής ηγεσίας και της Περιφέρειας Ιονίων νήσων για την μετεστέγαση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού. Στην έλλειψη πιστώσεων για την αποκατάσταση των βλαβών του πυροσβεστικού μηχανολογικού εξοπλισμού. Στην απραξία της δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση των βλαβών στα πυροσβεστικά υδροστόμια του νησιού όπως έχουν καταγραφεί έγκαιρα και συνοπτικά από την Π.Υ. Κέρκυρας. Στην διαχρονική αδιαφορία στις προτάσεις που έχουν γίνει από υπηρεσιακούς παράγοντες για την πυροπροστασία της παλιάς πόλης.    
Επίσης εξέφρασαν με αφορμή το τετρασέλιδο φυλλάδιο του κόμματος το οποίο εκδόθηκε ειδικά για τα προβλήματα των αστυνομικών και τις ερωτήσεις που κατατίθενται συνεχώς στην βουλή για τα εργασιακά, αλλά και για τα προβλήματα που εντοπίζονται στις δομές πυρασφάλειας της χώρας την ικανοποίηση τους.     
Τόνισαν ότι παίρνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους το γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που επισκέπτεται συχνά τους χώρους εργασίας των ενστόλων και δείχνει αληθινό και έμπρακτο ενδιαφέρον για τα εργασιακά τους προβλήματα και όχι μόνο.   

Οι εκπρόσωποι του κόμματος κατ αρχήν απηύθυναν συγχαρητήρια στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κέρκυρας για την έγκαιρη και επιτυχή αντιμετώπιση της πρόσφατης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αλευροπάρι, και στους αστυνομικούς υπαλλήλους για τις επιτυχίες στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος στο νησί.
Τόνισαν ότι αυτός πρέπει να είναι ο προσανατολισμός  των δραστηριοτήτων των Σ.Α. και όχι η καταστολή σε βάρος του λαϊκού κινήματος που είναι βασική επιδίωξη της Ε.Ε., της αστικής τάξης της χώρας μας και των κυβερνήσεων και γι αυτό το λόγο εισπράττουν την αδιαφορία τόσο για τα εργασιακά όσο και για τα υπηρεσιακά προβλήματα που σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων για την πυρασφάλεια και την πάταξη του κοινού ποινικού εγκλήματος.
Επισήμαναν ότι έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος όχι μόνο για τα κεντρικά ζητήματα αλλά και για τα ιδιαίτερα τοπικά, είναι το γεγονός ότι όταν έγινε πιο εκτενέστερη πληροφόρηση στα στελέχη του κόμματος και τους αντιπροσώπους της ΛΑ.ΣΥ για το κτηριακό πρόβλημα του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού από υπηρεσιακούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες, έφερε άμεσα στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων το ζήτημα αυτό, δίνοντας  την δυνατότητα στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δύο ενώσεων να τοποθετηθούν για το πρόβλημα που υφίσταται εδώ και τρία χρόνια  και έχουν εισπράξει το υποκριτικό ενδιαφέρον των υπολοίπων κομμάτων και των περιφερειακών παρατάξεων. Για το γεγονός όμως ότι  αποσιωπήθηκε στις δημόσιες τοποθετήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων η πρωτοβουλία της ΛΑ.ΣΥ. που όφειλαν να το κάνουν για καθαρά δεοντολογικούς λόγους, αποτελεί ένα εύλογο ερώτημα.