Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νουγκατίνα 100,21 μέτρων στην Καρδίτσα

ΑΛΗΘΕΙΑ
30 Nov 2017 / 09:37

ΚΑΡΔΙΤΣΑ. Την μεγαλύτερη Νουγκατίνα στον κόσμο που πλέον ανήκει στο ρεκόρ Γκίνες, μήκους 100,21 μέτρων, βάρους 619,3 κιλών και πλάτους από 3,5 έως 4 εκατοστά, παρασκεύασαν οι ζαχαροπλάστες της Καρδίτσας, γιορτάζοντας έτσι με τον ποιο γλυκό τρόπο τα 100 χρόνια του συλλόγου ζαχαροπλαστών Καρδίτσας.

Την μεγαλύτερη Νουγκατίνα στον κόσμο που πλέον ανήκει στο ρεκόρ Γκίνες, μήκους 100,21 μέτρων, βάρους 619,3 κιλών και πλάτους από 3,5 έως 4 εκατοστά, παρασκεύασαν οι ζαχαροπλάστες της Καρδίτσας, γιορτάζοντας έτσι με τον ποιο γλυκό τρόπο τα 100 χρόνια του συλλόγου ζαχαροπλαστών Καρδίτσας.
Στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στήθηκε ένα τραπέζι 100 και πλέον μέτρων και πάνω σε αυτό 100 ζαχαροπλάστες από την Καρδίτσα, την Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα, παρασκεύασαν την μεγαλύτερη νουγκατίνα στον κόσμο.
Την επιμέτρηση και την ζύγιση της νουγκατίνας έκανε ο Άγγλος εκπρόσωπος του βιβλίου Γκίνες, Jack Brockbank που ήρθε για το σκοπό αυτό στην Καρδίτσα, όπου κατέγραψε και πιστοποίηση το ρεκόρ και ανακοίνωσε το αποτέλεσμα δημόσια καταχειροκροτούμενος από χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
Ακολούθως, έγινε απονομή αναμνηστικών προς τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο και άλλους συντελεστές και χορηγούς αυτής της μεγάλης προσπάθειας.
Φυσικά οι 10.000 μερίδες μοιράστηκαν σε όλο τον κόσμο και τους επισκέπτες που θα βρίσκονται στο χώρο της κεντρικής πλατείας, αλλά και σε ιδρύματα της περιοχής.
Ο κριτής του Βιβλίου Γκίνες που θα έρθει στην πόλη μας για να καταγράψει το ρεκόρ θα είναι ο Jack Brockbank.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν δρομολογηθεί πολλά λεωφορεία που μετέφεραν κόσμο από διάφορες γωνιές της χώρας, από τους γειτονικούς Νομούς Τρικάλων, Λαρίσης και Μαγνησίας μέχρι την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τα Γιάννενα και την Κοζάνη.
Η εκδήλωση έγινε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας καθώς επίσης και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.