Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε μέτρια επίπεδα η τουριστική κίνηση στην Πρέβεζα για τις γιορτές

pamepreveza.gr
20 Δεκεμβρίου 2017 / 08:49

ΠΡΕΒΕΖΑ. Καλύτερα από πέρυσι αλλά σε μέτρια επίπεδα θα κινηθεί σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η τουριστική κίνηση την περίοδο των γιορτών, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, στην Πρέβεζα, αν λάβει κανείς υπόψη και το γεγονός πως δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό για της μέρες αυτές.

Τα ξενοδοχεία στην πόλη της Πρέβεζας για τα Χριστούγεννα ξεπερνούν σε πληρότητα το 50%, ενώ για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς η κίνηση φαίνεται πως θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Τα παραπάνω προκύπτουν σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα και αφορούν την κατά μέσο όρο εκτίμηση, μιας και σε ορισμένες περιπτώσεις η πληρότητα μπορεί να αγγίζει και το 100% ενώ σε άλλες μετά δυσκολίας το 25-30%.

Μιλώντας στο pamepreveza.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου έκανε λόγο για μια αρκετά καλύτερη κατάσταση από την περσινή χρονιά, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως είναι και ικανοποιητική.

Μπορεί, όπως σημείωσε ο κ. Ιωάννου, να μην υπάρχει πληρότητα στα ξενοδοχεία, όμως τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα ενώ παρατηρείται μια σημαντική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας, Πολύκαρπος Χαλκίδης, κάνοντας λόγο για μια πληρότητα στο 50-60% την περίοδο των Χριστουγέννων και 30-40% την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: pamepreveza.gr