Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μ. Παπανικολοπούλου: Κλείσει-δεν κλείσει ο ΧΥΤΑ, η Κέρκυρα θα πνιγεί στο σκουπίδι

Τεμπλόνι
14 Φεβρουαρίου 2018 / 09:20
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Εξωραϊστικός Τεμπλονίου καλεί τους φορείς να καταθέσουν προτάσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε διαφορετική κατεύθυνση κινείται ο Εξωραϊστικός Τεμπλονίου από αυτήν των δύο άλλων συλλογικοτήτων, που πήραν την Κυριακή απόφαση να κλείσουν τον ΧΥΤΑ, αφού πρώτα μαζέψουν υπογραφές.

Η πρόεδρος Μ. Παπανικολοπούλου δηλώνει απερίφραστα ότι ο Εξωραϊστικός Τεμπλονίου δεν έχει καμία σχέση με τις κινήσεις και τις απόψεις των δύο νεόκοπων συλλόγων, της «Παναγιάς Σπαρμιώτισσας» και της «Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων». «Εμείς δεν συμφωνούμε και δεν συμμετέχουμε σε τίποτα από ό,τι κάνουν». Ενδεικτικό το γεγονός ότι ο παλιότερος σύλλογος του Τεμπλονίου, με εμπειρία μιας δεκαετίας πλέον, έχει επιλέξει να συγκαλέσει ξεχωριστή Λαϊκή Συνέλευση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

«Δεν θέλουμε να μιλήσουμε εμείς, τα έχουμε πει εξάλλου τόσες φορές. Εμείς θα καλέσουμε όλους τους παραγωγικούς φορείς της Κέρκυρας, το Επιμελητήριο, το ΤΕΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο, τους επαγγελματίες, τους ξενοδόχους κ.λπ. και περιμένουμε πλέον να ακούσουμε τις δικές τους προτάσεις». Παράλληλα η πρόεδρος του Συλλόγου επέκρινε το όψιμο ενδιαφέρον που έδειξε η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας με την επιστολή στην κυβέρνηση «να κάνει τα αδύνατα δυνατά» για το ζήτημα των απορριμμάτων. «Τώρα επικαλούνται τη δημόσια υγεία» λέει η Μ. Παπανικολοπούλου, «ενώ τόσα χρόνια φωνάζουμε να σκύψουν στο πρόβλημα».

Για άλλη μια φορά καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στη δημαρχία Νικολούζου για τη μεγάλη καθυστέρηση και τον πολύτιμο χρόνο που άφησε να φύγει, οδηγώντας στο σημερινό αδιέξοδο. «Στο Τεμπλόνι η κατάσταση γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα και δυστυχώς δεν φαίνεται άμεση λύση». Όσο για την πρόθεση των άλλων συλλόγων να κλείσουν το ΧΥΤΑ-χωματερή, η κ. Παπανικοπούλου σχολιάζει: «Είτε κλείσει εδώ πάνω η χωματερή, είτε δεν κλείσει, η Κέρκυρα θα πνιγεί στο σκουπίδι».  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.