Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως στην Κέρκυρα

Άγιο Φως
07 Απριλίου 2018 / 10:12

Οι πτήσεις Αθήνα – Κέρκυρα, Αθήνα – Ζάκυνθος και Αθήνα- Κως θα αλλάξουν ώρα αναχώρησης για να μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο & την Κω

Το Άγιο Φως της Ανάστασης θα παραλάβει από τα Ιεροσόλυμα ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη.
Η αντιπροσωπεία θα παραστεί στην Τελετή Αφής στον Πανάγιο Τάφο και μετέπειτα θα μεταφέρει το Φως στην Ελλάδα.Η ελληνική αποστολή θα επισκεφτεί επίσης το πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, όπου θα συναντηθεί με τον πατριάρχη Θεόφιλο.

 
Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα αναμένεται στις 18:30, ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη στις 20:30 το βράδυ.

Αλλαγή ώρας

Σημειώνεται ότι οι πτήσεις ΟΑ 284 (Αθήνα – Κέρκυρα) και ΟΑ 052 (Αθήνα – Ζάκυνθος) θα αλλάξουν ώρα αναχώρησης για να μεταφερθεί το Άγιο Φως στην στην Κέρκυρα και στη Ζάκυνθο.

Έτσι η πτήση από Αθήνα προς Κέρκυρα θα αναχωρήσει στις 19:00 αντί στις 18:00  Κέρκυρα και η άφιξη του αεροσκάφους αναμένεται στις 20:00.
Η πτήση από Αθήνα προς Ζάκυνθο θα αναχωρήσει στις 19:00 αντί 17:30  Ζάκυνθος  και η άφιξη αναμένεται στις 19:50. Ωρα αναχώρησης θα αλλάξει και η πτήση Αθήνα - Κως που θα αναχωρήσει στις 19:05 αντί 17:35.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, το Μεγάλο Σάββατο το πλήρωμα καμπίνας όλων των πτήσεων εξωτερικού προς Ελλάδα και όλων των πτήσεων του εσωτερικού δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air θα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες πασχαλινές λαμπάδες.  Υπενθυμίζεται ότι η AEGEAN προσφέρει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα (από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Παρασκευή) νηστίσιμο μενού. Σε όλες τις πτήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα προσφέρεται μακεδονικός χαλβάς, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θα προσφερθεί εορταστικό μενού καθώς και πασχαλινό τσουρέκι σε όλους τους επιβάτες όλων των πτήσεων του δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air.  Παράλληλα  το πλήρωμα καμπίνας σε όλες τις πτήσεις προς Κέρκυρα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο το πρωί πήλινα κανατάκια προτρέποντάς τους να τηρήσουν το έθιμο των Μπότηδων και να τα σπάσουν κατά την διάρκεια της πρώτης Ανάστασης.  Επιπλέον  σε όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών προσφέρονται σοκολατένια αυγά ή λαγουδάκια.