Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κι άλλες παραιτήσεις από το περιφερειακό Όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Δημοκρατική Συμπαράταξη
03 Ιουνίου 2016 / 21:17

Ο πρ. δήμαρχος Σ. Μικάλεφ και οι Μακατσώρης και Μουζακίτης, που είχαν ορισθεί στο περιφερειακό Όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι έθεσαν και αυτοί τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της ηγεσίας του πολιτικού εγχειρήματος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Νέα Πολιτική Πραγματικότητα μας έχει πείσει ότι καθίσταται αναγκαία η ανασυγκρότηση των κεντροαριστερών δυνάμεων σε ενιαίο φορέα, καθώς επίσης και ότι αποτελεί ανάγκη η ανάπτυξη ενός νέου και αξιόπιστου Πολιτικού Λόγου. Η στοιχειοθέτηση αξιόπιστου πολιτικού λόγου κατά τη διαδικασία της ανασυγκρότησης ενός πολιτικού χώρου αποτελεί ισχυρό κίνητρο αναζήτησης της βασικής φιλοσοφίας, που θα εκφράσει και θα εγκολπωθεί ο αναγεννημένος πολιτικός σχηματισμός. Δεχθήκαμε να συμμετέχουμε στον διάλογο αυτό, καθώς επίσης και στο Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Ιονίων για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς προτεινόμενοι από τις Κινήσεις Πολιτών, φιλοδοξώντας να συμβάλλουμε την συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου αποφασιστικής παρέμβασης στις πολιτικές εξελίξεις, για την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση και την ανάκαμψή της σε όλους τους τομείς. 
Στη νέα λογική και απαίτηση της κοινωνίας μας, η έκφραση ενός νέου αξιόπιστου, υπεύθυνου, ειλικρινούς και τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου, οφείλει να εμπνέει ελπίδα για την αντιμετώπιση των αδιεξόδων και της κρίσης. Όμως την ελπίδα αυτή , καθώς και τα πιο πάνω χαρακτηριστικά του νέου πολιτικού χώρου , δεν μπορεί να την εμπνεύσουν και εκφράσουν πρόσωπα, τα οποία είναι συνυπαίτια της σημερινής κατάστασης, που έφθασε η χώρα και έχουν συμβάλει στην απαξίωση των θεσμών.
Για τους λόγους αυτούς υποβάλουμε την παραίτησή μας από το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο δηλώνοντας συνάμα ότι θα συμμετέχουμε στον διάλογο μέσα από τις Κινήσεις Πολιτών για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.
 Κέρκυρα, 3 Ιουνίου 3.06.2016 Δήμος Μακατσώρης, Σωτήρης Μικάλεφ και Μιχάλης Μουζακίτης