Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

(14:45) Τελείωσε η σύσκεψη με τον Κουρουμπλή. Οι περίοικοι του ΧΥΤΑ θ΄ αποφασίσουν (φωτο και video)

Κουρουμπλής
26 Ιουνίου 2016 / 15:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για μια ακόμα φορά οι εκπρόσωποι των δημοτών, που έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, υποσχέθηκαν να μεταφέρουν τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και αναλόγως ν΄ αποφασίσουν.

Με την προσδοκία ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε πρόθυμος, εφόσον προσκληθεί, να μεταβεί στην περιοχή και να πει στους δημότες εκεί, τα όσα συζήτήθηκαν το μεσημέρι στο ΣανΤζιάκομο αλλά και να επαναλάβει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για την διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης.
Μιλώντας λίγο νωρίτερα στους δημοσιογράφους δεσμεύτηκε στην άμεση χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης στο Τεμπλόνι, που περιλαμβάνουν συγκέντρωση του βιοαερίου, βιολόγηση των υγρών και παρέμβαση στο ανάγλυφο.
Υποσχέθηκε ότι στο Τεμπλόνι θα εγκατασταθεί μόνον ο μηχανισμός διαλογής και θα μεταφέρονται τα μπαλότα στην εγκατάσταση της Λευκίμμης. Αυτό είναι το άμεσο και προσωρινό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο δεν θα παραμένουν πια τα στερά απόβλητα στο Τεμπλόνι.
Ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι η δημοτική Αρχή δεσμεύεται να εξαιρέσει την περιοχή του Τεμπλονίου από την αναζήτηση χώρου για την εγκατάσταση της ολοκληρωμένης διαχείρισης, που αναμένεται να κάνει ομάδα μηχανικών του ΕΜΠ.
Στο μεταξύ κάτοικοι της Λευκίμμης, που αντιτίθενται στην όποια χρησιμοποίηση της εγκατάστασης εκεί, οργανώνουν νέα συνάντηση στην ε.ο. προκειμένου ν' αποφασίσουν πως ακριβώς θα αντιδράσουν. Ενώ δημότες δίνουν ραντεβού διαμαρτυρίας το πρωί της Δευτέρας μπροστά στο δημαρχείο.

Δείτε το φωτορεπορτάζ