Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιβεβλημένη η συνέχιση του συσσιτίου της ΙΜ Δράμας

Χρονικά της Δράμας
20 Μαρτίου 2020 / 16:02

ΔΡΑΜΑ. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος στα “Χ”: «Η πολιτεία έχει την κύρια ευθύνη να βοηθήσει»

Ερωτηματικά προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες η απόφαση της ΙΜ Δράμας να αναστείλει το συσσίτιο που διεξάγει προς όφελος του οικονομικά αδύναμου πληθυσμού της περιοχής μας εδώ και 17 περίπου χρόνια. Σημειώνεται ότι πριν την ανακοίνωση της απόφασης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας είχε συνάντηση με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ενημερώνοντάς τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην προσπάθειά του να συνεχίσει να λειτουργεί το συσσίτιο.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ: “Ο πρώτος και σοβαρότερος λόγος της απόφασης για την αναστολή του συσσιτίου ήταν η ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται εθελοντικά σε αυτό, λόγω της δύσκολης περιόδου που διανύει η χώρα με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι η μητέρα μας, η θεία μας ή η γιαγιά μας” θέλοντας να δείξει ότι πρόκειται για ανθρώπους που οφείλουμε να σεβαστούμε και να προστατεύσουμε. Στις δηλώσεις του σημείωσε ότι εάν συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση, η Ιερά Μητρόπολη Δράμας ως ένας αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός δεν θα μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος της λειτουργίας του συσσιτίου.
Στην έρωτησή μας για τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η πολιτεία προκειμένου τελικά το συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης να συνεχιστεί, ο Μητροπολίτης Δράμας απάντησε ότι η πολιτεία έχει την κύρια ευθύνη να βοηθήσει, προσθέτοντας ότι η ίδια επιχορηγεί τους δήμους για τέτοιες δράσεις. Πρόσθεσε ακόμη ότι η εκκλησία διενεργεί το συσσίτιο εθελοντικά και μόνο από αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου και του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, όπου ετέθη το πρόβλημα που υπάρχει για τη συνέχεια του συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης.