Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατά πλειοψηφία έγινε η ανάθεση για τη μεταφορά των απορριμμάτων

ΦΟ.Δ.Σ.Α.
11 Μαΐου 2020 / 10:26

Αρνητικά ψήφισαν στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟ.Δ.Σ.Α. οι Δήμαρχοι Βορρά και Νότου, Γ. Μαχειμάρης & Κ. Λέσσης, αντίστοιχα, ενώ «παρών» ψήφισε ο Γ. Τρεπεκλής - Στα 76€ ο τόνος η τιμή που εγκρίθηκε

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή ψηφοφορία στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κέρκυρας, η ανάθεση του έργου της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κοζάνη στη μοναδική εταιρεία που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις (σ.σ. οι υπόλοιπες που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον αποκλείστηκαν λόγω ελλείψεων στους φακέλους τους), με τιμή τα 76€ ανά τόνο.

Η πλειοψηφία ενέκρινε την ανάθεση του έργου, με τους Δημάρχους Βορρά, Νότου, αλλά και τον Γιάννη Τρεπεκλή, να εκφράζουν την αντίθεσή τους σ' αυτό.

Συγκεκριμένα, οι δύο Δήμαρχοι, Γιώργος Μαχειμάρης και Κώστας Λέσσης, κατέθεσαν κοινό υπόμνημα ψηφίζοντας αρνητικά την πρόταση ανάθεσης με τιμή τα 76€ ανά τόνο, ενώ δικό του υπόμνημα κατέθεσε και ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων και επικεφαλής της παράταξης «Κέρκυρα Να Ζεις» στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Γιάννης Τρεπεκλής, ψηφίζοντας «παρών» στη χθεσινή διαδικασία στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟ.Δ.Σ.Α.

Πλέον μετά την ψήφιση της ανάθεσης στην ανάδοχο εταιρεία, σειρά παίρνει το χρονικό διάστημα των ενστάσεων, όπως και ο προσυμβατικός έλεγχος από την Ανεξάρτητη Αρχή, προτού ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των κερκυραϊκών απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. στην Κοζάνη.