Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι θέσεις της ΟΕΒΕ Κέρκυρας για την αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία

ΟΕΒΕΚ
11 Μαΐου 2020 / 15:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα μέτρα που διεκδικεί για τη στήριξη και ανακούφιση των επαγγελματιών από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, δημοσιοποιεί η ΟΕΒΕΚ

Προς
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΔΗΜΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ /ΒΟΡΕΙΑΣ/ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΠΑΞΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΓΣΕΒΕΕ


Το ΔΣ της ΟΕΒΕ Κερκύρας , σε πρώτο επίπεδο από την πρώτη στιγμή και σε συνεχή βάση παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας , πληροφορώντας συνεχώς τους Κερκυραίους συναδέλφους με κάθε σχετική και χρήσιμη πληροφορία που μπορεί να συμβάλλει στην διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, καθώς και σε κάθε άλλη ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα στήριξης , όπως αυτά ανακοινώνονται από την Πολιτεία .

Σε δεύτερο επίπεδο , σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία με την ΓΣΕΒΕΕ , προωθεί ειδικά ζητήματα που αφορούν κατ αρχή την ανακούφιση των μικρών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές , καθώς και ειδικών ζητημάτων , όπως αυτό της εποχικότητας και εποχικής λειτουργίας της μεγάλης πλειοψηφίας των μικρών επιχειρήσεων της Κέρκυρας , με στόχο το υπό διαμόρφωση σχέδιο στήριξης της επανεκκίνηση της οικονομίας να λάβει υπόψη τις εγγενείς αδυναμίες των νησιωτικών , εποχικής οικονομικής δραστηριότητας νησιών .

Σε τρίτο επίπεδο , ειδικά στην Κέρκυρα , με συντονισμένες ενέργειες προωθεί θέσεις και αναγκαίες δράσεις που θα συμβάλουν στην απρόσκοπτη λειτουργιά των επιχειρήσεων , κατά το διάστημα που επιτραπεί κατά την περίοδο 2020 . Παράλληλα συμμετέχοντας στην ομάδα διαχείριση κρίσης του Δήμου Κεν. Κέρκυρας , συμβάλλει στην εκπόνηση και εφαρμογή ενός σχεδίου στήριξης των επιχειρήσεων με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες που άπτονται της δικαιοδοσίας των Δήμων Κεντρικής , Βόρειας και Νότιας Κερκύρας.

Αναλυτικά παρουσιάζονται η δέσμες προτάσεων - δράσεων και ενεργειών που προτείνει η ΟΕΒΕΚ Κέρκυρας , σύμφωνα με την από 23/42020 ομόφωνη έγκριση του ΔΣ , συγκεκριμένα :

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΜΕ ΕΩΣ 31/12/2020
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

1. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ .

2. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ( ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ Η ΔΟΣΕΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ) ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

3. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

4. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ( ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ / ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΜΕΛΗ / ΕΤΑΙΡΟΙ / ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΤΑΡΙΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

5. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ 40% ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ .

6. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ / ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ( ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ/ΠΟΙΝΙΚΑ) .

7. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ 2019.

8. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΤΕΑΝ / ΤΕΠΙΧ ΜΕ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Η ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ .

9. ΕΣΠΑ / ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ , ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 10 ΕΜΕ Η 3 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ Κ.Ε ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ 2019 ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΔΥΣΕΙΣ ΕΩΣ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ .
- 9.1 ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΕ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟ 50 ΣΕ 30 ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ 1.1.2016
- 9.2 ΛΗΨΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΕΤΕΑΝ /ΤΕΠΙΧ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ .
- 9.3 ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ .

10. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΑΤΟΚΩΝ ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΕΩΣ 10.000 ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ .

11. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣ.

12. BΕΛΤΙΩΣΗ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΩΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ 

13. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ .

ΔΗΜΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ( ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ / ΒΟΡΙΑΣ /ΝΟΤΙΑΣ/ ΠΑΞΩΝ )

1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ( ΣΤΕΓΗ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ , ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ) .

2. ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

3. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΚΤΙΡΙΩΝ, ΧΩΡΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ / ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

4. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΕΛΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΞΕΔΟΘΗΣΑΝ ΑΔΕΙΕΣ.

5. ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ 2020 ΚΑΤΑ 50%.

6. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΟΣΕΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31-12-2020.

7. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ2020.

ΣΚΕΛΟΣ Β’ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ /ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Α. ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΛΠ

Β. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜ . ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ :
1. ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ),
2. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ,
3. ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΕΙΣ / ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ , ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
4.ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΛΗΣ,
5 ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
6. ΡΥΘΜΙΣΗ / ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΥ ,
7. ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ, ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ, ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΛΗΣ , ΚΛΠ.
8. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ / ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 2020 ΚΑΙ ΜΕΤΑ .
9. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ / ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΠΗΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ.

Με εκτίμηση, Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Κιτσάκης Κωνσταντίνος

Ο Γεν. Γραμματέας  Καλουδης Γεώργιος