Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρέτσος: «Πραγματική δραστηριότητα στα ξενοδοχεία θα υπάρξει μετά την 1η Ιουλίου» (audio)

Ρέτσος Γιάννης
15 Μαΐου 2020 / 15:04

«Αισιόδοξη η τοποθέτηση της ευρωπαϊκής επιτροπής για τις πτήσεις εντός των χωρών της Ευρώπης», τόνισε πρόεδρος του ΣΕΤΕ

ΑΘΗΝΑ.  Σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι αποφύγαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο την τάση να μείνουν κλειστά τα σύνορα εντός Ευρώπης για φέτος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6».

Ο κ. Ρέτσος επεσήμανε πως με τον τρόπο που τοποθετήθηκε η ευρωπαϊκή επιτροπή, έστω γενικόλογο και υπό πολλές προϋποθέσεις , όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, αφήνει μία αισιοδοξία με ευνοϊκή εξέλιξη των υγειονομικών να υπάρξουν κάποιες συμφωνίες μεταξύ κρατών που θα επιτρέψουν μετακίνηση έως ένα επίπεδο.

Το πιο σημαντικό απ όλα κατά την άποψη του κ. Ρέτσου, είναι να καθοριστούν τα πρωτόκολλα των αερομεταφορών, πλαίσιο το οποίο προχωράει, όπως είπε, και εντός Μαϊου θα γίνει πολύ ξεκάθαρη η εικόνα «με ποιον τρόπο θα πετάνε τα αεροπλάνα για να μπορούμε πλέον να δούμε και τι πτήσεις μπορούμε να έχουμε από το εξωτερικό με ποιες αγορές».

Πρόσθεσε, δε, ότι «ο μεγάλος όγκος αφορά την εποχική λειτουργία, οπότε προφανώς μιλάμε για μετά την 1η Ιουλίου, που τότε υπάρχει και η ελπίδα να υπάρξουν και κάποιες πτήσεις, υπάρχουν όμως και οι δωδεκάμηνης λειτουργίας επιχειρήσεις, κάποιες από αυτές δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, ήδη δηλαδή λειτουργούν χωρίς αντικείμενο, κάποιες άλλες θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουνίου, πραγματική δραστηριότητα θα υπάρξει μετά την 1η Ιουλίου».

Ο κ. Ρέτσος ανέφερε πως αν καταφέρουμε και κάνουμε συμφωνίες με αρχή τη Γερμανία ή και κάποιες άλλες μικρότερες χώρες με τις οποίες ήδη υπάρχει συζήτηση, έστω και το ¼ των εσόδων να μπορέσει να ανακτηθεί θα είναι πολύ σημαντικό ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί « η γέφυρα για το ’21, να μπορέσουμε να περάσουμε στο ΄21 με όσο το δυνατόν περισσότερες απώλειες».

Απαντώντας, τέλος, για την πρόθεση κάποιων ξενοδοχείων να μην ανοίξουν, ο κ.Ρέτσος απάντησε πως ο κάθε επιχειρηματίας θα πάρει την απόφαση του, ανάλογα με τα δεδομένα, όπως δηλαδή ποιες αγορές θα λειτουργήσουν, υπό ποιες συνθήκες θα λειτουργήσουν οι αγορές και ποια θα είναι τα μέτρα στήριξης που έχουν να κάνουν με το εργασιακό κόστος, θεωρώντας βέβαιο ότι δεν θα ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις που ήταν ανοιχτές τα προηγούμενα χρόνια.






πηγή:  Protothema.gr