Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άφησαν ελεύθερο κατά συρροή δολοφόνο και τον ξανασυνέλαβαν στα Γιάννενα

ΕΛ.ΑΣ.
06 Οκτωβρίου 2020 / 13:57

Δυνάμει Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, συνελήφθη πρωινές ώρες της Δευτέρας (5/10), καταδικασμένος σε δις ισόβια (μεταξύ άλλων και για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή), ο οποίος είχε υπό όρους αποφυλακιστεί από κατάστημα κράτησης

ΙΩΑΝΝΙΝΑ.  Συνελήφθη άνδρας στα Ιωάννινα δυνάμει Βουλεύματος, σύμφωνα με το οποίο, ανακαλείται η -υπό όρους- απόλυσή του από κατάστημα κράτησης και διατάσσεται η σύλληψη και φυλάκισή του προς έκτιση υπολοίπου ποινής

Στον συλληφθέντα είχαν επιβληθεί δις ισόβια, κάθειρξη 23 ετών και 3 μηνών και φυλάκιση 6 μηνών, για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω ημεδαπός παραβίασε έναν από τους περιοριστικούς όρους με αποτέλεσμα να εκδοθεί το Βούλευμα, βάσει του οποίου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, σύμφωνα με το οποίο, ανακαλείται η υπό όρο απόλυσή του από κατάστημα κράτησης της χώρας και διατάσσεται η σύλληψη και φυλάκισή του προς έκτιση υπολοίπου ποινής.

Συγκεκριμένα στον συλληφθέντα είχαν επιβληθεί δις ισόβια, κάθειρξη 23 ετών και 3 μηνών και φυλάκιση 6 μηνών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου και απόδραση κρατουμένου.

Όλες οι πράξεις είχαν συντελεστεί το 1994 στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Θύματα ήταν ο αντιεισαγγελέας Σπύρος Σπύρου και ο αστυνομικός Κώστας Ζαμπαλάς. Άλλα τέσσερα άτομα είχαν τραυματιστεί.

Ο δράστης συνελήφθη έξω από το δικαστικό μέγαρο. Παράμεινε στις φυλακές για περίπου 25 χρόνια κι επιστρέφει μετά τη σύλληψή του. Σήμερα θεωρείται ένας από τους παλιότερους ποινικούς της χώρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

με πληροφορίες από Epiruspost.gr