Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γιώργος Πανδής στην ηγεσία του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας

Ροταριανός Ομιλος Κέρκυρας
12 Ιουλίου 2021 / 09:36
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας Μιχαήλ Πολίτης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της παρελθούσης Ροταριανής Χρονιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας πραγματοποίησε την αλλαγή ηγεσίας του, στα πλαίσια πανηγυρικής συνεστίασης στο ξενοδοχείο «Corfu Palace»  παρουσία άνω των 90 μελών και φίλων του.
Μεταξύ άλλων τον Όμιλο τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου, π. Γρηγόριος, ο βουλευτής Κερκύρας Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος μετά της συζύγου του, ο Περιφερειακός Διοικητής Ιονίων Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος Αρχιπύραρχος Νικόλαος Ρουμελιώτης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ν. Κερκύρας, Πύραρχος Νικόλαος Κολοβός, ο εκπρόσωπος του Δ/κτη του ΝΑΣΚΕ Πλωτάρχης Κωνσταντίνος Βλάχος, ο Πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας Αθανάσιος Μακρής μετά της συζύγου του, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κερκύρας Άγγελος Σπύρου και η εκπρόσωπος της Πρόεδρου του Τμήματος Κερκύρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Εύη Πολυμέρη. Εκ του  Ρόταρυ παρόντες ήταν ο Διοικητής της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας, ο Γραμματέας και ο Ταμίας αυτής, ροτ. Δημήτριος Πιτισινίγκος, Απόστολος Κοντογιάννης και Ζαχαρίας Σούσης αντίστοιχα, άπαντες μέλη του Ρ.Ο. Κερκύρας, η νέα Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρα - «Καποδίστριας» Έλσα Δολιανίτη, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρα - «Καποδίστριας» Ευάγγελος Ντουβέλης και μέλη του Ομίλου, ροταριανές και ροταριανοί σύζυγοι καθώς και πλήθος εκλεκτών φίλων του Ροταριανού Ομίλου Κερκύρας.


Η εκδήλωση ξεκίνησε σύμφωνα με το ροταριανό τυπικό με την προσευχή την οποία ανέπεμψε ο πατέρας Γρηγόριος. Ακολούθως ο Γραμματέας του Ομίλου Γεώργιος Μπούζας ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κ. Χρήστο Φωκά και τον Διευθυντή του κ. Αλέξανδρο Ανεμογιάννη, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και κάλεσε για σύντομους χαιρετισμούς τους κ.κ. Στ. Γκίκα, Μ. Υδραίου, Ανδρ. Φλώρο, Αθ. Μακρή και τον ροταριανό Διοικητή Δημήτριο Πιτσινίγκο. Κοινό σημείο των χαιρετισμών ήταν η αναγνώριση του έργου του Ομίλου και του Πρόεδρου του Μιχαήλ Πολίτη υπό τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, και οι ευχές προς τον νέο Πρόεδρο Γεώργιο Πανδή για υγεία και καλή επιτυχία στο έργο που καλείται να υλοποιήσει. Αξιοσημείωτο γεγονός ότι η τοποθέτηση του κου Αθ. Μακρή ήταν η πρώτη του ως Πρόεδρος της Αναγνωστικής, μετά την πρόσφατη εκλογή του στον θώκο.



Η βραδιά συνεχίσθηκε με τον απερχόμενο πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας  Μιχαήλ Πολίτη ο οποίος αρχικά  αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της παρελθούσης Ροταριανής Χρονιάς, που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων: υποτροφίες προς τέσσερεις Κερκυραίους φοιτητές συνολικού ποσού άνω των €14.000, ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως, την βράβευση των αριστούχων τελειόφοιτων φοιτητών των τριών σχολών του Ιονίου Πανεπιστημίου, τη διανομή σχολικών ειδών και τροφίμων σε δοκιμαζόμενες οικογένειες, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και την Ιερά Μητρόπολη, τη δωρεά σχολικών ειδών και ειδών ρουχισμού στο Ορφανοτροφείο Κερκύρας και τη δωρεά ενός καταψύκτη στο Χαμόγελο του Παιδιού. Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην χρηματοδότηση της αποκατάστασης του εικονοστασίου της Αγίας Βαρβάρας, πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και στην αναγνώριση του έργου του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού και του αγώνα του για την προστασία όλων μας από τον Covid. Τέλος τόνισε τη συμμετοχή του Ρ.Ο. Κερκύρας σε θεματικές τηλε – εκδηλώσεις, ως συνδιοργανωτής, με λοιπούς Ροταριανούς Ομίλους και αντικείμενο την Επανάσταση του 1821 και αξιόλογους ομιλητές, ως ο Υποστράτηγος ε.α. Νίκος Κουρκουμέλης.


Στη συνέχεια, παρέδωσε την προεδρία του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας στον νέο Πρόεδρο για τη Ροταριανή Χρονιά 2021-2022 Γεώργιο Πανδή, ο οποίος αφού εξήρε το έργο του απερχομένου Προέδρου, έκανε μια σύντομη αναφορά γενικά στο Ρόταρυ, παρουσίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και τους στόχους που έχει θέσει για τη νέα Ροταριανή Χρονιά κι  έδωσε το στίγμα της δυναμικής του Ομίλου, που θα συνεχίσει την δράση του με γνώμονα την στήριξη προς τον συνάνθρωπο με τη βοήθεια όλων, ροταριανών και μη. Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των δυο Προέδρων καθώς και το δώρο που προσέφερε η σύζυγος του νέου Προέδρου κα Βάνα Ζαμπάρα στην σύζυγο του απερχομένου κα Ρωξάνη Ξυδιά - Πολίτη.  
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.