Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκλογή Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Τα έξι εκλογικά τμήματα στον νομό Κέρκυρας

ΗΓΕΣΙΑ
07 Σεπτεμβρίου 2023 / 09:42
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοινώθηκαν στο vote.syriza.gr τα 570 εκλογικά τμήματα για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Στην ΠΕ Κέρκυρας έχουν οριστεί συνολικά 6, πέντε στην Κέρκυρα και ένα στους Παξούς.

Ειδικότερα :  

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Αχαράβης

 

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφέρειας (Παλαιά Νομαρχία)

 

ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λευκίμμης

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργυράδων

Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου, Βραγκανιώτικα

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΞΩΝ

Δημοτικό Σχολείο

 

Οι υποψήφιοι

Την υποψηφιότητά τους για την Προεδρία του κόμματος έχουν καταθέσει η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 π.μ. και θα κλείσουν στις 8 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του κόμματος ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα. Σημειώνεται ότι όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Ηλεκτρονικά για το εξωτερικό

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.