Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παράταξη του Σταμάτη Πελάη ξανά πρώτη στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου

ΕΚΛΟΓΕΣ
21 Μαρτίου 2024 / 09:28
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ποιοι εκλέγονται στο εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με 54 ψήφους, ο συνδυασμός Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) με επικεφαλής τον Σταμάτη Πελάη αναδείχθηκε πρώτος και πάλι στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων του Δημήτρη Παλούκου έλαβε 13 ψήφους σε σύνολο 67 ψηφισάντων. 

Η ΔΑΣ επί της ουσίας με τη νίκη της αυτή εξασφάλισε μια δεύτερη θητεία στο τιμόνι της Διοίκησης του ΕΚΚ.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης, με την διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επί 29 Σωματείων που εκπροσωπήθηκαν με 68 αντιπροσώπους, ψήφισαν 67 και βρέθηκαν 67 έγκυρα ψηφοδέλτια. 

Ποιοι εκλέγονται στο ΔΣ

Από την παράταξη της ΔΑΣ εκλέγονται πλην του Στ. Πελάη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ οι εξής:

Γιάννης Λασθιωτάκης

Γεώργιος Ανδριώτης

Δανιήλ Γαβριηλίδης

Σπυρίδων Καναταρέλης

Δημήτριος Λούκας

Μυρσίνη Χαραλάμπους

Από την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων θέση στο ΔΣ λαμβάνουν οι Δημήτρης Παλούκος και Ιωάννης Ανδριώτης.

Το εννιαμελές ΔΣ αναμένεται να συγκροτηθεί σε Σώμα τις επόμενες ημέρες, οπότε και ξεκινάει η θητεία του, που είναι τριετής. 

Επιπλέον για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται από τη ΔΑΣ οι Χαράλαμπος Κατσίμης και Αγγελική Λούκερη και από την ΑΕΚΕ η Αλεξία Τζαγκαράκη.

Αντιπρόσωποι στη ΓΣΕΕ

Από τη δεύτερη κάλπη που στήθηκε για την εκλογή δυο αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, η ΔΑΣ έλαβε 41 ψήφους έναντι 4 της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνηση Εργαζομένων, εκλέγοντας τους Σταμάτη Πελάη και Ελένη Μυρίλλα. 

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.