Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις κάλπες οι καθηγητές για το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΕΚΛΟΓΕΣ
13 Δεκεμβρίου 2023 / 09:11
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι διήμερες αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στο 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και αύριο οι καθηγητές των σχολείων  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κέρκυρας για να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της τοπικής ΕΛΜΕ αλλά και την Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ).

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο δια ζώσης και τις δυο ημέρες στο  3ο ΓΕΛ Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη (13/12) οι αρχαιρεσίες θα διενεργηθούν από τη 1μ.μ. – 8 μ.μ. και αύριο Πέμπτη (14/12) από τη 1 μ.μ. – 7 μ.μ.

Οι εκλογές, λόγω της εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη, διενεργούνται όπως και πέρσι, χωρίς να είναι σε ισχύ η συνδικαλιστική άδεια που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν περίπου 850 εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κέρκυρα.

Την ψήφο των καθηγητών διεκδικούν τρία υποψήφια σχήματα. Ειδικότερα η παράταξη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΣΥΝΕΚ (ΑΣΚ-ΣΥΝΕΚ) με 11 υποψήφιους για το ΔΣ και έναν για την ΕΕ, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών με 25 υποψηφίους για το ΔΣ και έναν για την ΕΕ και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με 19 υποψηφίους για το ΔΣ και έναν για την ΕΕ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.