Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις κάλπες αύριο οι Οικονομολόγοι των Ιονίων Νήσων

ΕΚΛΟΓΕΣ
09 Δεκεμβρίου 2023 / 11:55
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Τέσσερις υποψήφιοι συνδυασμοί διεκδικούν τα ηνία της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις κάλπες προσέρχονται αύριο, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) για να εκλέξουν τη νέα τοπική διοίκησή τους.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα και στα 16 Περιφερειακά Τμήματα ανά την Ελλάδα. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα.

Συνολικά τέσσερις υποψήφιοι συνδυασμοί διεκδικούν τα ηνία της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα οι εξής: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗ.ΚΙ.Ο. - Σ), με επικεφαλής την Κωνσταντίνα Μοναστηριώτη, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο), με επικεφαλής τον Ιωάννη Πιέρρη, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΙΟΝΙΟΥ, με επικεφαλής τον Δημήτρη-Φίλιππο Λαβράνο και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (Π.Δ.Σ.Ο.) ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, με επικεφαλής τον Γεώργιο Νίνο.

Κάλπες

Στο 16ο Π.Τ Ιονίων Νήσων του ΟΕΕ κάλπες θα στηθούν και στα τέσσερα νησιά και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, στην Λευκάδα , στην Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, ενώ όσοι διαμένουν μόνιμα στην Ιθάκη, στους Παξούς και Αντίπαξους θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είτε με αλληλογραφία, είτε αυτοπροσώπως σε Ειδικό Εκλογικό Τμήμα στην Αθήνα ή σε εκλογικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας, όπου ανήκει διοικητικά το νησί τους. Στην Κέρκυρα, οι εκλογές θα διενεργηθούν στο Γραφείο Περιφερειακού Τμήματος (Εθνική Οδός Κέρκυρας - Παλαιοκαστρίτσας ,Αλυκές Ποταμού -1ος όροφος). Οι εκλογείς ψηφίζουν τόσο για την ανάδειξη των νέων τοπικών διοικήσεων των Περιφερειακών Τμημάτων όσο και των μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων. Η θητεία του νέου εφταμελούς Δ.Σ που θα προκύψει είναι τετραετής και ξεκινάει από τη νέα χρονιά.

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.