Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αϊβατίδης: Η Κέρκυρα κινδυνεύει να ξαναγίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος

Τεμπλόνι
27 Οκτωβρίου 2016 / 14:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αυτοδιοίκηση αποδεδειγμένα πλέον αδυνατεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και η υπομονή των κατοίκων του Τεμπλονίου έχει δικαίως εξαντληθεί, αναφέρει σε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ι. Αϊβατίδης.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια ο ΧΥΤΑ Μέσης καλείται να απορροφήσει τα απορρίμματα ολόκληρου του νησιού καθώς και των Παξών και των Διαποντίων Νήσων. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης έχει ανάλογα προβλήματα περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί.
Ο βουλευτής σημειώνει επίσης το περιστατικό του πρόσφατου εργατικού ατυχήματος κατά την εναπόθεση σκουπιδιών σε κύτταρο υπό ανάπλαση, όπου ο οδηγός «γλύτωσε από θαύμα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Ερωτάται ο υπουργός» καταλήγει: «Τι ακριβώς προτίθεται να πράξει το Υπουργείο για την άμεση επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο εθνικής στρατηγικής και χωρίς μετακύλιση ευθυνών σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες, οι οποίοι αποδείχθηκαν διαχρονικά αναποτελεσματικοί και το μόνο που τους διακρίνει είναι η ακατάσχετη υποσχεσιολογία».