Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμερα η μεγάλη δίκη για το Koriopolis – Στο εδώλιο ο Αχ.Μπέος για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Θεσσαλία
31 Οκτωβρίου 2016 / 09:21

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η δίκη στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα «στημένα» με βασικό κατηγορούμενο τον Αχιλλέα Μπέο.

ΒΟΛΟΣ. Η υπόθεση είναι νούμερο 4 στο πινάκιο, συνεπώς δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν δοθεί και νέα αναβολή. Ωστόσο, επειδή έχουν περάσει ήδη πεντέμισι χρόνια από τότε που υφίσταται η υπόθεση στη δικαιοσύνη, το πιθανότερο (αν δεν ξεκινήσει η εκδίκαση) είναι να την εκφωνήσει και να διακόψει για πολύ σύντομη ημερομηνία.
 
Η υπόθεση, που ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2011,  προσδιορίστηκε μετά από αναβολή για τις 31 Οκτωβρίου. Οι κατηγορίες αφορούν σύσταση και συμμετοχή εγκληματικής οργάνωσης, παράνομο στοιχηματισμό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δωροδοκία και δωροληψία. Στη λίστα των κατηγορουμένων είναι μεταξύ άλλων παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ και μπουκμέικερς.
 
Υπενθυμίζεται πως μετά την αποκάλυψη το 2009 του τότε επικεφαλής του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Πέτερ Λίμαχερ, περί τουλάχιστον 15 ελληνικών αγώνων μέσα στο 2009 που ήταν στημένοι, η UEFA έστειλε εκθέσεις για περισσότερα από 40 ματς ως το 2011 που χαρακτηρίζονταν από «ελαφρώς ύποπτα» μέχρι και «άκρως διεφθαρμένα». Μετά την εντολή τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που πήρε η ΕΥΠ στις αρχές του 2011, στις 22 Ιουνίου του ίδιου χρόνου έγιναν περισσότερες από 20 προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 
Συνελήφθησαν  οι Αχιλλέας Μπέος, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Τσακογιάννης, Νίκος Χάλκος, Νίκος Παντέλης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Θανάσης Ντότσης, Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας και Νίκος Ζαμάνης, ενώ λίγες μέρες αργότερα παραδόθηκαν στις αρχές οι Γιάννης Παπακώστας, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος και Βασίλης Γεωρτσιάκος, με τον εκλιπόντα πλέον Μάκη Ψωμιάδη να διαφεύγει αρχικά, αλλά να συλλαμβάνεται τελικά στις 15 Σεπτεμβρίου.
http://e-thessalia.gr/simera-xekina-megali-diki-gia-koriopolis-sto-edolio-o-ach-beos-gia-sygkrotisi-entaxi-ke-diefthynsi-egklimatikis-organosis/