Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Αναγκαίες παρεμβάσεις για τα τουριστικά καταλύματα

Δημήτρης Μπιάγκης
28 Φεβρουαρίου 2022 / 15:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού,

ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν σε αναγκαίες παρεμβάσεις που αφορούν τη βιωσιμότητα και τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας.

Συγκεκριμένα, ζητά να εξαιρεθούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις του κλάδου (έως 50 κλίνες) από την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4688/2020 που καθιστούν υποχρεωτική την επιβολή ναυαγοσώστη στις εν λόγω επιχειρήσεις,

Παράλληλα ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός προγράμματος εκσυγχρονισμού και στήριξης των εν λόγω επιχειρήσεων μια και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών εξαιρέθηκε από τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

«Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά δεν αναγνωρίζει στα μικρά τουριστικά καταλύματα το τεράστιο ειδικό βάρος που έχουν και τη συμμετοχή τους στο τουριστικό προϊόν, θέτοντας τους ακόμα ένα εμπόδιο, όπως αυτό της υποχρεωτικής πρόσληψης ναυαγοσώστη», αναφέρει στην ερώτησή του ο τομεάρχης Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής και συνεχίζει:  
«Δεν δίνεται στις επιχειρήσεις αυτές ούτε καν η δυνατότητα της κάλυψης και της εποπτείας των πισίνων τους στα θέματα ασφαλείας από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες ή ακόμα και από πρόσωπα του οικογενειακού τους περίγυρου μετά από σύντομη εκπαίδευση».

«Οι επιχειρήσεις των μικρών τουριστικών καταλυμάτων αποτελούν σημαντικό κομμάτι του τουριστικού δυναμικού της χώρας μας και η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματά τους».