Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το δεύτερο μεγάλο οδικό έργο στην ΠΕ Κέρκυρας

Βόρεια Κέρκυρα
01 Μαρτίου 2022 / 14:39

Σε 18 μήνες θα ολοκληρωθεί το έργο για την βελτίωση βασικού οδικού δικτύου Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Σάρκα και οστά» παίρνει επιτέλους το μεγάλο οδικό έργο για την «Βελτίωση βασικού οδικού δικτύου Βόρειας Κέρκυρας», π/υ 3.837.850 ευρώ, το οποίο σήμερα συμβασιοποιήθηκε. 

Η υπογραφή της σύμβασης από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και τον ανάδοχο, την εργολήπτρια εταιρεία «Γεώργιος Βερονίκης», με έδρα την Αθήνα, πραγματοποιήθηκε το πρωί σε ειδική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Βελονάδων, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκου Μουζακίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής Μελίτας Ανδριώτη καθώς και των Προέδρων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Ολοκλήρωση σε 18 μήνες

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ανέρχεται στους 18 μήνες. Αντικείμενο του αποτελεί η συντήρηση και η αποκατάσταση του πολύπαθου κεντρικού οδικού δικτύου του βορείου συγκροτήματος της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Περιλαμβάνει παρεµβάσεις για την επίτευξη της ασφαλούς βατότητας (κατασκευή ισοπεδωτικών στρώσεων ασφάλτου και ασφαλτοταπήτων, αντιµετώπιση λακκουβών και καθιζήσεων, βελτίωση κλίσεων κλπ) αλλά και απαιτούµενες επεµβάσεις για την επαναφορά στην ικανοποιητική λειτουργία των συνοδών αντιπληµµυρικών έργων και την αποκατάσταση υφισταµένων ή κατασκευή νέων αναγκαίων συνοδών τεχνικών έργων (γέφυρες, τάφροι, οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης, κράσπεδα και ρείθρα, πλέγµατα συγκράτησης καταπτώσεων, καθαρισµός αποκατάσταση τάφρων και οχετών απορροής οµβρίων κλπ).

Επιπλέον περιλαµβάνει αναγκαίες παρεµβάσεις οδικής ασφάλειας (στηθαία ασφαλείας, διαγραµµίσεις, οριοδείκτες, πινακίδες σήµανσης). Τα σημεία των παρεμβάσεων

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις περιφερειακές οδούς 24, 25 και 17. Αναλυτικότερα στις περιοχές:

-Τζάβρος, Δασιά, Ύψος, Μπαρμπάτι, Ρόδα, Αχαράβη, Σιδάρι

- Γέφυρα Ιατρών, Τρουμπέτα Χωροεπίσκοποι, Καβαλούρι, Καρουσάδες

- Διασταύρωση Τρουμπέτα, Αγρός, Βελονάδες


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ασφαλτοστρωθούν μεγάλα τμήματα των οδών που χρήζουν αποκατάστασης, ενώ τα μικρότερα τμήματα όπου θα πέσει νέα άσφαλτος δεν θα υπολείπονται των 100 μέτρων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο οδικό έργο από τα τέσσερα συνολικά για την ΠΕ Κέρκυρας το οποίο συμβασιοποιήθηκε, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν αντίστοιχες διαδικασίες για την «Βελτίωση βασικού οδικού άξονα Κέρκυρα-Κάβος και δευτερεύοντος οδικού δικτύου Νότιας Κέρκυρας», π/υ 3.003.000 ευρώ και την « Βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου Όρους και Βορειοδυτικής Κέρκυρας», 4.512.500 ευρώ.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ