Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγκάθι στο σύστημα θέλει το ΜέΡΑ25, ο Γιάνης Βαρουφάκης

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
30 Μαρτίου 2022 / 11:09
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ο Γ. Βαρουφάκης βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης με τους συνοδοιπόρους της Οργάνωσης Κερκύρας, στην οποία και απέδωσε τα εύσημα, χαρακτηρίζοντάς την πανελλαδικό πρότυπο για το κόμμα!

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Να χαλάσει τη μετεκλογική αριθμητική (σ.σ. οψέποτε κι αν γίνουν οι διπλές εκλογές)» επιθυμεί το ΜέΡΑ25. Σύμφωνα με τον Γραμματέα, Γιάνη Βαρουφάκη, το κόμμα του είναι ένα αγκάθι για το σύστημα, που «βλέπει» την επιρροή των δυο μεγάλων κομμάτων να μειώνεται. Και κάνει την πρόβλεψη πως η αύξηση των εκλογικών ποσοστών του ΜέΡΑ25 θα μπορούσε και να οδηγήσει (σ.σ. μετά τις επαναληπτικές εκλογές εφόσον αρχικώς θα επιδιώξουν να «κάψουν» την απλή αναλογική) στον υποχρεωτικό κυβερνητικό συνασπισμό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Σενάριο επανάληψης της εικόνας του 2012 δηλ. όταν τα εκλογικά αποτελέσματα τότε του Μαΐου και του Ιουνίου, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την ευρείας συμμετοχής κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ).

Ο Γ. Βαρουφάκης, που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κέρκυρα και τη ΒΔ Ελλάδα, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης με τους συνοδοιπόρους της Οργάνωσης Κερκύρας, την οποία και χαρακτήρισε πανελλαδικό πρότυπο για το κόμμα!

Στις συζητήσεις κυριάρχησαν τα θέματα του πολέμου και της ακρίβειας με τον Γ. Βαρουφάκη πρωταγωνιστή να επιμένει πως οι προτάσεις του ΜέΡΑ25 αντιμετωπίζουν την κατάσταση στο μέτωπο των ελλείψεων και της ακρίβειας αλλά η κυβέρνηση, δέσμια των ολιγαρχών, αφίσταται ακόμα και των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται π.χ. στη Γαλλία και τη Γερμανία για την επιστροφή στο Δημόσιο εταιρειών ενέργειας και παρέμβασης στις τιμές των καρτέλ των σούπερ μάρκετ.

Στις 19:00, στο Επιμελητήριο, ο Γ. Βαρουφάκης 19:00 θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου του «Το Άλλο Τώρα» μαζί με τον οικονομολόγο-διεθνολόγο Κώστα Βέργο. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρίνα Μοσχάτ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.