Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Νταντάδες της Γειτονιάς
04 Απριλίου 2022 / 10:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας έχει επιλεγεί να συμμετέχει, μαζί με άλλους 31 δήμους στην Ελλάδα,

στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Είναι ανοικτή η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», όπου θα εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του προγράμματος. Πρόκειται για την πλατφόρμα που θα κάνουν αίτηση οι επιμελητές για  να δημιουργηθεί το Μητρώο των Επιμελητών και στην συνέχεια θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των γονέων.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση με τoυς κωδικούς taxinet.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι

- στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας https://ypergasias.gov.gr/isotita-ton-fylon/programma-ntantades-tis-geitonias

- και στη σχετική ΚΥΑ  26460/18.03.2022 (ΦΕΚ 1328/22.03.2022 τεύχος Β’).,


ενώ στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας επικοινωνία :

- με Αντιδήμαρχο Κυκλικής οικονομίας Περιβάλλοντος, κοινωνικής πολιτικής  και Δημοσίων Σχέσεων Σπυριδούλα Κόκκαλη/6978614699 και Μιχαλά Χριστίνα (από Δευτέρα –Παρασκευή και ώρα 7.30-15.00) 2663360155.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας τονίζει ότι «προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής είναι πάντα η συμμετοχή του Δήμου  Βόρειας Κέρκυρας σε προγράμματα που υποστηρίζουν τους δημότες του, στη διευκόλυνση τους στην εύρεση και επανένταξη τους στην αγορά εργασίας».