Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση κοινοτήτων της Βόρειας Κέρκυρας

Υδροδότηση
18 Απριλίου 2022 / 15:09

Με παρέμβαση του τμήματος Βορρά της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και αποχέτευσης Δήμων Κέρκυρας (ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αχαράβη, οι Λούτσες, ο Απραός, η Κασσιώπη, η Επίσκεψη, το Λαύκι, η Πετάλεια, η Περίθεια, μέχρι τη Ρόδα και τα Σφακερά του Δήμου Θιναλίων, μετά από τη σοβαρή παρέμβαση του τμήματος Βορρά της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και αποχέτευσης Δήμων Κέρκυρας (ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ) την Παρασκευή  15-4 και το 16-4 Σάββατο του Λαζάρου  και την συνεχή εποπτεία και αρωγή του Αντιδημάρχου καθημερινότητας Νίκου Μουζακίτη και την ευγενική αρωγή του Βασίλη Σαλβάνου   εξασφαλίζουν την  ομαλή και εύρυθμη υδροδότηση τους με την αντικατάσταση του αντλητικού συγκροτήματος  (FK5) και καλωδίων στη γεώτρηση του Αγίου Μαρτίνου.

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, αναφέρει ότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη γεώτρηση στο Βορρά, η οποία ευρίσκεται σε 210 μέτρα βάθος και θα δίνει ημερησίως 1800 κυβικά νερού. Μια παρέμβαση ανάσα για την ποιότητα ζωής των κάτοικων των παραπάνω κοινοτήτων και οικισμών .

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης,  ευχαρίστησε τους δημότες για την κατανόηση και υπομονή  που επέδειξαν και τόνισε πως οι διαστάσεις των προβλημάτων πολλές φορές δεν είναι εμφανείς. Οι δημότες πρέπει να κατανοήσουν ότι το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και ως εκ τούτου  οι βλάβες, συνεχείς και σοβαρές. Ο Δήμος Βόρειας  Κέρκυρας κάνει το καλύτερο δυνατό για τη βελτίωση  καθημερινά της κατάστασης στο Δήμο μας, σε όλα τα επίπεδα. 

Η εντολή προς το ανθρώπινο δυναμικό, σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, είναι  η εξυπηρέτηση του πολίτη σε απόλυτη προτεραιότητα. Στο πρόσωπο των υδραυλικών και των τεχνικών του τμήματος Βορρά της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και αποχέτευσης Δήμων Κέρκυρας (ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ),  που έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια, δουλεύοντας  πολλές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα για να ομαλοποιήσουν την υδροδότηση, ευχαρίστησε και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο».