Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΚΤΑΙΟΝ: Στους έξι μήνες κατέβασε το δημοτικό συμβούλιο την απαλλαγή ενοικίων

ΑΚΤΑΙΟΝ
05 Απριλίου 2023 / 13:55

Αντίθετη η αντιπολίτευση λόγω των όρων της σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος με τον μισθωτή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναστολή καταβολής ενοικίων για έξι μήνες και παράλληλη εξάμηνη παράταση της σύμβασης, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας, για την μίσθωση του ΑΚΤΑΙΟΝ. 

Το αίτημα του μισθωτή CORFU ON LIST AKTAION ΜΟΝ. ΙΚΕ (Όμιλος Ιωάννου), ήταν αναστολή ενοικίων για 13 μήνες, καθώς το ακίνητο παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας, η αποκατάσταση των οποίων θα αγγίξει το ποσόν των 79.700 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μηχανικών και τη σύμφωνη γνώμη της Πολεοδομίας.

Δεν προβλέπεται 

Η αντιρρήσεις της πλειονότητας των συμβούλων της αντιπολίτευσης εστίασαν κυρίως στους όρους της σύμβασης που έχει συναφθεί, καθώς σε αυτήν προβλέπεται ξεκάθαρα, ότι ο Δήμος δεν φέρει ευθύνη για την πραγματική κατάσταση του κτηρίου.

Η απάντηση της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου ωστόσο ήταν ότι οι βλάβες που υπήρχαν στο ακίνητο ήταν να αδύνατον να εντοπιστούν πριν γίνει η αποξήλωση των υλικών και τα προβλήματα στο φέροντα οργανισμό είναι στην ευθύνη του ιδιοκτήτη.
Επιπλέον ο Αντιδήμαρχος Μίμης Κατέχης ανέφερε ότι το ποσό που ζητά ο μισθωτής να συμψηφιστεί (79.700 ευρώ), είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με το πραγματικό κόστος των εργασιών, που πιθανότητα να ξεπεράσει τις 200 χιλ. ευρώ.

Γιατί 13 μήνες;

Η αποφασιστική παρέμβαση ήρθε από τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Μπορμπότη, ο οποίος ζήτησε να μάθει γιατί ζητείται αναστολή για 13 μήνες (το μηνιαίο μίσθωμα είναι 16.000), ποσό το οποίο συνολικά θα υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος των εργασιών. Με την παρέμβαση του Γιάννη Μπορμπότη συμφώνησε τελικά και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός και η πρόταση αναδιαμορφώθηκε στους 6 μήνες αναστολή καταβολή ενοικίων και 6 μήνες παράταση σύμβασης. 

Η πρόταση, όπως αναδιατυπώθηκε, υπερψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία, από τους συμβούλους της πλειοψηφίας. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ