Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε το ΚΑΠΗ Κέρκυρας (video)

ΚΑΠΗ
07 Απριλίου 2023 / 13:20

Ωφελούμενοι της δομής και μικρά παιδιά γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σε ένα όμορφο συναπάντημα δυο γενεών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από παιδικά χαμόγελα και χαρούμενα πρόσωπα γέμισε ο προαύλιος χώρος του ΚΑΠΗ το πρωί της Παρασκευής σε ένα όμορφο συναπάντημα δυο γενεών. Μέσα από τη μουσική, την κίνηση, το τραγούδι και το χορό, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας του ΚΑΠΗ και οι λιλιπούτειοι μαθητές του Β’ Παιδικού Σταθμού και του Β’ Βρεφονηπιακού Σταθμού γιόρτασαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.









Η πρωτοβουλία λήφθηκε από τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΣΥΚΟΙΠΑ) φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο πιο κοντά την τρίτη ηλικία με την παιδική με σκοπό να βιώσουν μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες την αξία της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Οι λιλιπούτειοι με τη χαρά και τη ζωντάνια τους ξεσήκωσαν τους ηλικιωμένους κάνοντάς τους να νιώσουν και πάλι μικρά παιδιά. Σκυταλοδρομίες Στον υπέροχο αύλειο χώρο του κληροδοτήματος της οικίας Δαλιέτου, μικροί και μεγάλοι τραγούδησαν, γυμνάστηκαν και έπαιξαν. Σκυταλοδρομίες, ρίψεις με μπάλες και αγώνες με στεφάνια είχαν την τιμητική τους.

Η δράση υποστηρίχθηκε από το προσωπικό του Β’ Παιδικού και του Β’ Βρεφονηπιακού Σταθμού, αλλά και της Πρόεδρου του ΣΥΚΟΙΠΑ Μαρίας Ζερβού. Τόσο τα μικρά παιδιά όσο και οι ωφελούμενοι του ΚΑΠΗ απόλαυσαν την μοναδική αυτή εμπειρία που έφερε κοντά δυο γενεές και που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ