Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταξί Κέρκυρας: «Ασύστολη παραπλάνηση οι διαρροές της UBER»

Ταξί
27 Απριλίου 2023 / 16:34
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εδραίωση κανενός καθεστώτος ανομίας και αυθαιρεσίας»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Καμία επικοινωνία δεν έχει η UBER με τους επαγγελματίες οδηγούς ΤΑΞΙ, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση το κερκυραϊκά Σωματεία του κλάδου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται περί σκόπιμων διαρροών. «Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Στο νησί μας επιτελείται πειρατεία» τονίζουν τα σωματεία:

Η ανακοίνωση

Μας αφήνει εντελώς έκθαμβους εδώ και λίγες μέρες η ασύστολη παραπλάνηση που σκοπίμως διαρρέει η UBER GREECE περί «απόβασης» της στην Κέρκυρα.

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της υφαρπαγής του μεταφορικού έργου στο νησί μας, το φαινόμενο εξελίσσεται σε μάστιγα καθώς πληθώρα ΙΧΕ αυτοκινήτων με ιδιώτες οδηγούς ή μισθωμένα ΙΧΕ αυτοκινήτων με οδηγό, οι οποίοι χωρίς καμία σχετική άδεια και κατά παράβαση πληθώρας διατάξεων τον νόμου και χωρίς την τήρηση κανενός μέτρου ασφαλείας υποκλέπτουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ την εργασία μας. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Στο νησί μας επιτελείται ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ.

Καμία επικοινωνία δεν έχει προσπαθήσει η uber με τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, συνεπώς καμία υπηρεσία ταξί δεν προσφέρει στους κατοίκους και επισκέπτες! 'Ομως προκαλεί σκοπίμως σύγχυση και πατάει στο εμπορικό όνομα τον κλάδου μας. Ο πελάτης θεωρεί ότι καλεί ταξί και στην ουσία τον μεταφέρει ΙΧ αυτοκίνητο αμφιβόλου κόμιστρου, τεχνικών χαρακτηριστικών οχήματος, κανόνων ασφαλείας κ.ο.κ

Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ΕΔΧ αυτοκινήτων της Κέρκυρας και των Παξών, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εδραίωση κανενός καθεστώτος ανομίας και αυθαιρεσίας. Καλούμε τούς πάντες να εφαρμόζουν τους ισχύοντες νόμους και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η εφαρμογή Uber Taxi Corfu δε λειτουργεί στην Κέρκυρα σε συνεργασία με καμία «κοινότητα των οδηγών ταξί» όπως προκλητικότατα δηλώνει η εκπρόσωπος της εφαρμογής. Αντιθέτως ενεργεί εν αγνοία και απουσία μας.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, και βεβαιώνουμε την κερκυραϊκή κοινωνία ότι θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας προς προάσπιση του έργου μας και της υψηλού επιπέδου υπηρεσίας ταξί.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΠΑΞΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»
ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.