Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία-πορεία των ταξί για την πλατφόρμα (video)

UBER
02 Μαΐου 2023 / 13:32
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στην πορεία έλαβαν μέρος όλα τα σωματεία, σύλλογοι ταξί του νησιού και οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκροτώντας ένα μακρύ κομβόι αυτοκινήτων, κορνάροντας διαρκώς, προκάλεσαν πανδαιμόνιο στους κεντρικούς κερκυραϊκούς δρόμους.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, πορεία προς το αεροδρόμιο μετείχαν

1. Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί "Ταξιάρχης"
2. Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί "Αγιος Χριστόφορος"
3. Σωματείο Οδηγών Ταξί Κέρκυρας
4. Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων"

Δείτε το βίντεο

Οι Κερκυραίοι πήραν έτσι την σκυτάλη από τους Ροδίτες συνάδελφους τους διαμαρτυρόμενοι για την αδειοδότηση της πλατφόρμας μισθωμένων μεταφορών και στην Κέρκυρα.

Σημειωτέον ότι το δημοτικό συμβούλιο της Ρόδου ψήφισε ομόφωνα κείμενο που αντιτίθεται στη μεταφορά στο νησί της δραστηριότητας της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ροδιακής, το ψήφισμα ακολουθεί:

Τα Διοικητικά Συμβούλια : 1 του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, 2) του Μεταφορικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΡΟΔΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε.» και 3 του σωματείου με την επωνυμία «ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ», εκφράζουν με το παρόν ψήφισμα, το οποίο καταθέτουν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ρόδου, την έντονη αντίθεσή τους για την έλευση της πλατφόρμας ξένων συμφερόντων Uber και τη μη σύννομη προσπάθεια δραστηριοποίησής της στο νησί της Ρόδου με ΕΙΧ αυτοκίνητα με οδηγό.

Το νησί μας διαθέτει ήδη υπέρ του δέοντος μεταφορικά μέσα κάθε είδους, είτε πρόκειται για επιβατηγά δημοσίας χρήσεως αυτοκίνητα (ΕΔΧ) – ταξί, είτε επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα (ΕΙΧ) με ή χωρίς οδηγό, είτε για τουριστικά λεωφορεία όλων των κατηγοριών, τα οποία ομοίως χρησιμοποιούν πλατφόρμες εξυπηρέτησης πελατών τελευταίας τεχνολογίας.

Ο στόλος των οχημάτων που εξυπηρετεί το εγχώριο επιβατικό κοινό αλλά και τους επισκέπτες, είναι στην πλειοψηφία του νέος και υπερπολυτελής, στελεχωμένους με οδηγούς, που πληρούν όλοι τα κριτήρια που θέτουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου και επί σειρά ετών εκτελούν το έργο τους με επαγγελματισμό και ασφάλεια.

Όλοι οι δραστηριοποιούμενοι στον τομέα της μεταφοράς στο νησί της Ρόδου, αποτελούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν την έδρα στην Ελλάδα και δη στη Ρόδο και απασχολούν πλήθος εργαζομένων που έχουν τα οικονομικά τους συμφέροντα στο νησί. Η θέση μας αυτή εκφράζει όλους τους επαγγελματίες στον τομέα των μεταφορών».
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.