Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρας: Ηχηρή διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ταξί για το φορολογικό νομοσχέδιο (video)

Ταξί
05 Δεκεμβρίου 2023 / 11:35
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Αυτοκινητοπορεία στο κέντρο της πόλης- «Ο νέος τρόπος φορολόγησης θα είναι ολοκληρωτικά καταστροφικός για τον κλάδο»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίδρασή τους ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση βροντοφώναξαν οι ιδιοκτήτες ταξί της Κέρκυρας, πραγματοποιώντας αυτοκινητοπορεία από το αεροδρόμιο, περνώντας από το κέντρο της πόλης και καταλήγοντας στο Λιμάνι.

Ο σύνδεσμος ιδιοκτητων Ταξί Κέρκυρας "Ο Ταξιάρχης", συμμετέχει από χθες στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Ομοσπονδία τους (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α), "τραβώντας χειρόφρενο" για τέσσερις μέρες, με δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί επισημαίνουν ότι ο νέος τρόπος φορολόγησης θα είναι ολοκληρωτικά καταστροφικός για τον κλάδο, τον οποίο οδηγεί σε οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση. 

Παράλληλα τονίζουν ότι η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης και θα τους οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα.  

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.