Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο δρόμο προς τις δεύτερες κάλπες

ΜΠΙΑΓΚΗΣ
01 Ιουνίου 2023 / 10:47

Για τους στόχους σε τοπικό επίπεδο μιλάει στην «Ε» ο Δημήτρης Μπιάγκης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την νέα εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου. Η στοχοθεσία των κομμάτων έχει μπει ήδη επί τάπητος, ενώ και σε τοπικό επίπεδο οι μηχανισμοί παίρνουν μπρος για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο του διαλόγου που άνοιξε η «Ε» για τους επιδιωκόμενους στόχους για την Κέρκυρα, τοποθετείται ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας Δημήτρης Μπιάγκης, ο οποίος στις κάλπες της 21ης Μαΐου επανεκλέχθηκε με 2.951 ψήφους.
 
Δημ. Μπιάγκης: Οι Κερκυραίοι καλούνται να αποφασίσουν αν τους ικανοποιούν όσα τραγικά βιώνουν
 
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές της 21ης Μαΐου αύξησε κατά 70% τα ποσοστά του στην Κέρκυρα. Οι Κερκυραίοι αναγνώρισαν τις προσπάθειές `μας να πείσουμε την κοινωνία με επιχειρήματα, χωρίς κραυγές και λαϊκισμό για την πρότασή μας, θεμελιώνοντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά μας. Το Κίνημά μας διάβηκε το κατώφλι της σύνθλιψης από τις συμπληγάδες του ελιτισμού και του λαϊκισμού και στοιχειοθετεί μια πολιτική πρόταση που μπορεί να αποτελέσει την ουσιαστική αντιπρόταση στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος για τις εκλογές της 25ης του Ιούνη δεν μπορεί να είναι άλλος από την ισχυροποίηση αυτής της παρακαταθήκης. Να ενισχύσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που καλλιεργήσαμε, να ενδυναμώσουμε με επιχειρήματα για την κατεύθυνση που θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα μας, ώστε να αμβλυνθούν οι οξύτατες κοινωνικές ανισότητες, να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας, να θωρακιστεί το πολύπαθο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εγκαθιδρύοντας μια νέα λογική διακυβέρνησης, πέρα και πάνω από τις κλειστές ηγετικές ομάδες και τους ημετέρους, όπου κυρίαρχο ρόλο θα έχει η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη.

Σε τοπικό επίπεδο, οι Κερκυραίοι καλούνται να αποφασίσουν αν τους ικανοποιούν όσα τραγικά βιώνουν. Οι παχυλές υποσχέσεις, τα μεγάλα λόγια, η ανυπαρξία έργων και υποδομών, η έλλειψη ουσιαστικού σχεδιασμού και οράματος. Αν τους καλύπτουν όσα η Κέρκυρα έχει απεμπολήσει τα τελευταία είκοσι χρόνια και όσα έχασε την τετραετία που μας πέρασε.

Αν είναι ικανοποιημένοι από το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς ονειρευόμαστε μια Κέρκυρα πρωτοπόρο, που δεν θα ασθμαίνει για να ακολουθήσει την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά θα πρωτοστατεί, θα είναι στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος κι όχι ουραγός των εξελίξεων. Γι’ αυτήν την Κέρκυρα θα προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε, αυτήν την Κέρκυρα θα αναδείξουμε μέσα από το δικό μας πολιτικό αφήγημα.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ