Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γ. Μαχειμάρης για τα έκτροπα: «Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις»

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
19 Ιουνίου 2023 / 10:47
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η απάντηση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας για τα επεισόδια στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Η απάντηση Μαχειμάρη για τα έκτροπα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη δική του εκδοχή στις καταγγελίες Ασπιώτη, Βάρελη και Πουλιάση για τα έκτροπα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 12/6 δίνει ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης, υποστηρίζοντας ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν αυτή που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας αναφέρει ότι κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παπαδάτου από «οργισμένες και κακόβουλες επιθέσεις» των κ. Σπ. Ασπιώτη, Σπ. Βάρελη και Στ. Πουλιάση.

Συνεχίζοντας, τους κατηγορεί γιατί δεν ψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής για «προμήθεια πόσιμου νερού και για έργα αξιοποίησης για την επαναλειτουργία παλιών γεωτρήσεων και πηγαδιών, προϋπολογισμού 30 χιλιάδων ευρώ,  για δοθεί ταχύτατα άμεση λύση  υδροδότησης  σε χωριά και οικισμούς  του Δήμου».

Η ανακοίνωση Μαχειμάρη

«Ο σοφός λαός μας λέει πως μια εικόνα χίλιες λέξεις. Είδαν και άκουσαν οι δημότες της Βόρειας Κέρκυρας-και όχι μόνο-  στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας τη Δευτέρα 12-6-2023 περιστατικά και λεξιλόγιο που δε συνάδουν ούτε με το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε με τις δημοκρατικές παραδόσεις του Δήμου και της κοινωνίας μας.

Στο  σχετικό βίντεο που  αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα λόγια-σχόλια  που το πλαισίωσαν δημότες, …μεταξύ αυτών καταγράφονται:

«Στην ερώτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας κ. Παπαδάτου Παναγιώτη για το θέμα οικονομικής ενίσχυσης από την πολιτική προστασία της  ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ για κάλυψη άμεσων επειγουσών αναγκών για την ύδρευση , ο κ.Ασπιώτης απάντησε: ( απάντηση της αντιπολίτευσης), «ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ» .

Ο κ. Παπαδάτος προχωράει προς ψηφοφορία.  Συνηγορεί έστω και δύσπιστα και το ΚΚΕ… Μόλις γίνεται η ονομαστική ψηφοφορία,  ξαφνικά ο κύριος Ασπιώτης θέλει να καταθέσει πρόταση. Ο κ.Πουλιάσης, εν συνεχεία ο κ.Ασπιώτης και πιο δυναμικά ο κ. Βαρέλης, και οι τρεις μαζί,  κινούνται απειλητικά προς το προεδρείο,  πετούν όλα τα έγγραφα πάνω από το τραπέζι του προέδρου βρίζοντας τον χυδαία και απειλώντας τον… Ερωτήματα:

1) ποιοι απείλησαν και τι δουλειά είχαν να προσεγγίσουν τα έδρανα του προεδρείου;

2) Το βίντεο το τράβηξε σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Μαλάτου μέλος των ανεξάρτητων, συνεπώς δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση περί της πραγματικότητας των γεγονότων.

3) Γιατί ξαφνικά ήθελαν να καταθέσουν δικιά τους πρόταση ενώ είπαν ότι δε συμμετέχουν οι αντιπολιτευόμενοι Βαρέλης, Ασπιώτης ;

4)  Ο Δήμος του Βορρά προχωράει δυναμικά με έργα για ο,τι καλύτερο για τον τόπο…   Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι δεν θα σταματήσουν το ποτάμι έργων, αγώνα πράξεων, σε ένα δήμο που ξεκίνησε από το μηδέν και έχει φτάσει στο ανθρωπίνως δυνατόν καλύτερο.. «Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις»...

Παρακολούθησαν λοιπόν οι δημότες της Βόρειας Κέρκυρας και όχι μόνο, την αίθουσα της συνεδρίασης (την αίθουσα του δημοκρατικού διαλόγου)  να μετατρέπεται σε αρένα, με ακραίες αντιπαραθέσεις. 

Σκηνές θλιβερές στιγμάτισαν  την συνεδρίαση, (και όλα αυτά καταγεγραμμένα σε ένα βίντεο που ξεκίνησε να «αποθανατίζει»  αρκετά  λεπτά πριν τα επεισόδια.. με το  χρήστη (κατά γενική ομολογία   κα Μαλάτου) με το δάκτυλο της στο κινητό …να περιμένει να ξεκινήσει το ενδιαφέρον σημείο) επισκιάζοντας τα πολύ σημαντικά θέματα για το Δήμο μας, όπως εκείνο της Ύδρευσης, με ευθύνη ξεκάθαρη των κ.κ Σπυρίδωνα Ασπιώτη-Σπυρίδωνα Βάρελη και Σταμάτη Πουλιάση επικεφαλής της ετερόκλιτης συμμαχίας  (καταδεικνύοντας  για μια άλλη φορά και τη μηδενική σημασία που δίνει η Αντιπολίτευση σε θέματα ζωτικής σημασίας για την κοινωνία αφού  τα θυσιάζει για το μένος της (καταφανές πλέον) για το Δήμαρχο ) .

Αιτία που έχασε η ετερόκλητη συμμαχία την ψυχραιμία της, η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος  Γιώργος Μαχειμάρης για την προμήθεια πόσιμου νερού και για έργα αξιοποίησης για την επαναλειτουργία παλιών γεωτρήσεων και πηγαδιών , προϋπολογισμού 30 χιλιάδων ευρώ, για δοθεί ταχύτατα άμεση λύση  υδροδότησης  σε χωριά και οικισμούς  του Δήμου που υποφέρουν (και την οποία δεν ψήφισαν).

Από την άλλη, στα πλαίσια  του δημοκρατικού διαλόγου σε ένα θεσμικό όργανο είναι εποικοδομητικό και αναγκαίο να υπάρχει  διαφωνία, κριτική, εκφορά απόψεων, αιτημάτων, πάντα μέσα από ένα έντιμο και ειλικρινές πλαίσιο, αλληλοσεβασμού, στα όρια της πολιτικής ηθικής, ευπρέπειας και κατανόησης των διαφορετικών αντιλήψεων, για να  επέλθει η σύνθεση των απόψεων και η συνεννόηση, χωρίς βιαιότητες, χειροδικίες και ακραίες συμπεριφορές.

Αν και ο πρόεδρος του συμβουλίου κ.Παναγιώτης Παπαδάτος έκανε συνεχείς προσπάθειες να επαναφέρει τη ροή, την ηρεμία  και την τάξη στη συνεδρίαση, αυτό στάθηκε αδύνατο ενώ  υπήρξε αποδέκτης συνεχών υποτιμητικών λεκτικών εκφράσεων, συκοφαντικών ύβρεων  για την προσωπικότητά του αλλά και οργισμένων και κακόβουλων   επιθέσεων. Στη συνεχιζόμενη αήθη επίθεση- λεκτική και με χαρακτηριστικά οργισμένης-κακόβουλης χειροδικίας - προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , ο Δήμαρχος  Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, έδρασε ψύχραιμα εν είδει αυτοάμυνας και προστασίας του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στις έκνομες ενέργειες των εξαγριωμένων δημοτικών συμβούλων της ετερόκλιτης συμμαχίας  οι οποίοι ξέφυγαν ακόμα μια φορά από την κανονικότητα, την ευπρέπεια και το σεβασμό που οφείλει να έχει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος προς το δημοτικό συμβούλιο.

Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας επικεντρώνεται στην  επίλυση των προβλημάτων -σε πολύ δύσκολες εποχές - για την εύρυθμη ποιοτική καθημερινότητα των πολιτών (σημειωτέον, παρεμβαίνει  για να επιλυθούν και θέματα που δεν είναι δική της αρμοδιότητα) και απαντά με οραματικά αναπτυξιακά έργα δυναμικής πορείας για τον τόπο, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες των χρηματοδοτικών προγραμμάτων (όπως ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ κ.λ.π).: στην οδοποιία, στη διαχείριση απορριμμάτων, στην ανακύκλωση, στο μηχανολογικό εξοπλισμό, στα γήπεδα, στην κοινωνική πολιτική με το Γηροκομείο «ΦΩΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ»,ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, στον αθλητισμό  με το κλειστό γυμναστήριο, τα γήπεδα κλπ .  Αυτό θέλουν οι δημότες της Βόρειας Κέρκυρας και γι αυτό εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους τη Δημοτική Αρχή.

Η ετερόκλητη συμμαχία (ειδήμων «επί παντός του επιστητού» , επικριτής και ιεροεξεταστής των πάντων) –σε  «παροξυσμό» ευρισκόμενη, με χαμένη την ψυχραιμία ,  αναβαθμίζει τις μεθόδους της από λεκτικές ύβρεις σε ανεξέλεγκτες επιθετικές χειροδικίες.

Η Δημoτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας, παρόλα τα εμπόδια που της βάζουν,  προχωρά. Η ετερόκλητη συμμαχία, ας αναλώνεται στις συνεχείς προσφυγές και ενστάσεις οπουδήποτε ,στις έκνομες επιθέσεις, στις αλαζονικές συμπεριφορές, μόνο και μόνο για να μπλοκάρουν όλες οι διαδικασίες,  όλες οι λειτουργίες των υπηρεσιών, να περάσει ο χρόνος ….να  μη γίνει τίποτα στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Οι Δημότες της Βόρειας Κέρκυρας, βλέπουν ακούν, αξιολογούν…κρίνουν».

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.