Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλέκος Μιχαλάς υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Κεντρ. Κέρκυρας

Αλέκος Μιχαλάς
19 Ιουνίου 2023 / 12:03
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Μαζί με μια δυναμική ομάδα ανθρώπων που ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωσε και επισήμως ο Αλέκος Μιχαλάς ότι κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Ο Αλέκος Μιχαλάς είναι σήμερα περιφερειακός σύμβουλος στην παράταξη ΑΝΑΣΑ του Θ. Γαλιατσάτου, και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων:

«Ανακοινώνω σήμερα την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος  Δήμαρχος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στις εκλογές του Οκτώβρη 2023.

Σ αυτήν την απόφαση  με οδήγησαν η ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μας και η   βούλησή  μου να  προσφέρω, αφού βέβαια έλαβα πολύ σοβαρά υπόψη μου τα  οξυμμένα και συσσωρευμένα  προβλήματα, τα οποία  διαμορφώνουν  την  εικόνα εγκατάλειψης, στασιμότητας και παρακμής στο Δήμο μας.

Οι ευθύνες των  διαχειριστών της εξουσίας τοπικά είναι τεράστιες και καμιά προεκλογική απόπειρα επικοινωνιακής ωραιοποίησης δεν είναι ικανή να συσκοτίσει την πραγματικότητα που βιώνουμε οι πολίτες της Κέρκυρας.

Η ιστορική Κέρκυρα αξίζει καλύτερη τύχη .

Έχω τη πεποίθηση ότι εμείς με την εμπειρία και τη θέληση μας  μπορούμε να το εγγυηθούμε .

Θέλει όραμα, προγραμματισμό και πολλή δουλειά.

 

 

 

 

Είναι αδήριτη ανάγκη να αναβαθμίσουμε την  ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, να εργασθούμε για ν΄ αλλάξουμε και να αποκαταστήσουμε τις εξαθλιωμένες υποδομές, να δώσουμε κύρος και προοπτική σε κάθε δράση και δραστηριότητα.

Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε  το δρόμο για μια νέα πραγματικότητα που θα βασίζεται στη δημιουργία, την ελπίδα και την αισιοδοξία. Είναι καιρός να ανατρέψουμε την πορεία παρακμής και να τοποθετήσουμε την Κέρκυρα , το πολύτιμο αυτό  μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, τα νησιά μας   σε ένα μονοπάτι ανάπτυξης και προόδου.

Σε αυτήν τη νέα πορεία, χρειάζεται μία κοινωνική συμμαχία, μια πλατιά δημοκρατική συσπείρωση πολιτών για να εφαρμόσουμε νέες καινοτόμες στρατηγικές και πολιτικές που θα στηρίζουν την τοπική οικονομία, την αειφόρο ανάπτυξη, τη διατήρηση του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό ,την παιδεία, την υγεία, τον αθλητισμό, τις υποδομές, την κοινωνική αλληλεγγύη, τις δράσεις για την ξεχασμένη νεολαία, το δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών.

Μαζί με μια δυναμική ομάδα ανθρώπων που ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, οι περισσότεροι για πρώτη φορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενεργοί όμως πολιτικά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά, για να δώσουμε φωνή στους Κερκυραίους και στις Κερκυραίες και να βάλουμε τις πραγματικές ανάγκες σε  προτεραιότητα.

Το νερό, τα απορρίμματα, το οδικό δίκτυο, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, οι υποδομές πολιτισμού που καταρρέουν, οι ελάχιστοι και ακατάλληλοι χώροι άθλησης, οι εγκαταλελειμμένες παραλίες, το Ιστορικό Κέντρο και η αναξιοποίητη δημοτική περιουσία είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που έχουμε θέσει σε προτεραιότητα και συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμά μας που θα δώσουμε στη δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες ημέρες, μαζί με τα ονόματα του συνδυασμού και των υποψηφίων μας.

Τα συμφέροντα του Λαού θα προσδιορίζουν την πορεία μας

Θα εργαστούμε ακούραστα για να προσφέρουμε στους κατοίκους της Κέρκυρας αυτά που τους έχουν στερήσει .

Απόφαση μας να  κάνουμε περήφανους τις Κερκυραίες  και τους Κερκυραίους».

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.